Hlavní obsah

VoKoBere na zámku Štiřín

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zámku Štiřín se uskuteční další koncert tria VoKoBere. Vystoupení navazuje na sérii koncertů tria, se zajímavými hosty, kterými v minulých letech byly například Marta Kubišová, Lucie Vondráčková, Šárka Rezková nebo Zuzana Michnová.

Foto: Petr Mráček

Pozvánka na koncert

Článek

VoKoBere  si ve zkratce říkají Jiří Vondráček, Petr Kocman a Tomáš Berka. 

Tentokrát vystoupí jako host Blanka Šrůmová a Jan Sahara Hedl.

VoKoBere  vystupují jako trio na koncertních pódiích velmi sporadicky. Láska k akustické hudbě a ke sborům je ale stále přitahuje, a proto se scházejí, aby představili svým posluchačům to, co je baví.

A jsou to vedle známých světových songů především vlastní písničky, které představují na festivalech, v klubech, ale i při soukromých akcích. VoKoBere na svých koncertech hrají melodické písničky v aranžmá působivých trojhlasů a akustických kytar. Repertoár  tvoří vlastní pojetí Beatles, Eagles, Marsyas nebo Johna Denvera. Ve Štiříně zazní i nejnovější skladba Kousek štěstí, kterou s VKB nazpívala Lucie Vondráčková.

Žánrově patří VoKoBere do folku, blues, country a kytarového popu. Tři výrazné hudební osobnosti, tři rozdílné přístupy k tvorbě, tři mužské hlasy, které do sebe pasují, a k tomu melodické písničky. To tvoří základ pro příjemný koncert a pohodovou muziku.

V pátek 21. 8. v 19:30 v zámeckých prostorách Štiřína zazní tedy například skladby Týden, Máš chuť majoránky, Leaving on the Jetplane, Blues na večer, Svatební, Nowerman, Seven Bridges Road. A pochopitelně písničky z repertoáru Blanky Šrůmové a Jana Sahary Hedla.

Předprodej vstupenek je na zámku Štiřín.

Související témata:

Výběr článků

Načítám