Hlavní obsah

Vojkovice a Žabčice zvou na hody

Novinky, Jiří Smutný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned ve dvou obcích v židlochovickém regionu se ve dnech 11. až 13. srpna budou konat vavřinecké hody. Připravili je stárci, TJ Sokol Žabčice a TJ Sokol Vojkovice.

Foto: Jiří Smutný

Hody ve Vojkovicích začínají vždy s cimbálkou (foto z minulých hodů)

Článek

Ve Vojkovicích začnou hody v pátek 11. srpna jako obvykle v areálu fotbalového klubu posezením s cimbálovou muzikou. Začátek je ve 20 hodin. V 21 hodin dojde k předání hodového práva.

Sobotní taneční zábava se skupinou Relax začne ve 20 hodin. V neděli 13. srpna bude v 10:30 hodin sloužena v kostele sv. Vavřince hodová mše svatá. Ve 14 hodin vyjde krojovaný průvod obcí a po něm stárci zatančí moravskou besedu. Ve 20 hodin začne taneční zábava s dechovou hudbou Blučiňáci.

Taneční zábava v Žabčicích

V Žabčicích začnou hody v pátek taneční zábavou za restaurací Sport se skupinou Modul. V sobotu se tamtéž uskuteční taneční zábava se skupinou Merllin.

V neděli v 10:30 hodin začne hodová mše svatá v Lidovém domě. Ve 14 hodin vyjde krojovaný průvod stárků obcí s dechovou hudbou Sokolka ze Šakvic. Od 17 hodin bude na programu moravská beseda se Sokolkou, která bude vyhrávat až do 19 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám