Hlavní obsah

Voda z pramene v Hájku vytéká mimo rezervoár, ale je pitná

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Voda z upraveného rezervoáru v Hájku ve Frýdku-Místku stále nevytéká. Důvodem je pravděpodobně poškozené potrubí.

Foto: Petr Pavelka

pramen v Hájku(část Frýdku-Místku)

Článek

Statutární město Frýdek-Místek získalo rezervoár pramene v Hájku včetně pozemku loni v září od Římskokatolické farnosti Frýdek. Následně nechalo zpracovat hydrogeologický posudek, ze kterého vyplynulo, že voda přestala z rezervoáru vytékat pravděpodobně z důvodu poškozeného potrubí.

Zda tomu opravdu tak je, v kterém místě a jaký je případný rozsah poškození potrubí, určí kamerové zkoušky. Ty budou na základě doporučení posudku provedeny co možná nejdříve, samozřejmě v návaznosti na příznivé klimatické podmínky. Na základě výsledků kamerového průzkumu pak bude stanoven další postup.

Nicméně voda nyní vytéká z plastového potrubí, které ústí pod rezervoárem a podle posledního rozboru v ní nebyla zjištěna přítomnost bakterií. Vzorek vody byl odebrán z plastového potrubí vyústěného pod rezervoárem 19. ledna. Mikrobiologický a biologický rozbor, který provedla Laboratoř MORAVA, nepotvrdil přítomnost bakterií.

Voda splňuje požadavky stanovené pro pitnou vodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám