Hlavní obsah

Voda v hlavní roli mezinárodní výstavy v Hranicích

Novinky, Jiří Šafránek

V pondělí 6. srpna proběhla v Hranicích v Galerii severní křídlo zámku vernisáž mezinárodní výstavy Fotografie a objekty přátelství bez hranic. Výstavy se účastní fotografové a sochaři z těchto měst: Hranice (ČR), Temecula (USA), Konstancin-Jeziorna (Polsko) a Leidschendam-Voorburg (Nizozemí).

Foto: Petr Bakovský

Starostka města Hranice Ing. Radka Ondriášová a předseda pracovní skupiny pro spolupráci z Leidschendam - Voorburgu Frans van Veen zahajují výstavu.

Článek

Výstavu zahájila starostka města Ing. Radka Ondriášová a předseda pracovní skupiny pro spolupráci Leidschendam - Voorburgu a Hranic Frans van Veen. Zahájení se zúčastnila řada hostů z partnerských měst Hranic, jak Leidschendam-Voorburgu, tak i Konstancin-Jeziorne. Hudební doprovod obstaralo Petite trio. Hlavním tématem vystavených fotografií je voda.

„Téma fotografií VODA nás rozhodně spojuje. Už jen to, že jsme z vody všichni vzešli a do našeho narození nám skýtala bezpečí, voda tvoří převážnou část našeho těla, všichni víme, že do pěti dnů bez vody člověk umírá. Voda zároveň tvoří nedílnou součást prostředí kolem nás, vždyť co v krajině obdivujeme vždy nejvíc – vlnící se potůčky a řeky, poklidné vody rybníků a jezer a naopak mořský příboj,“ uvedla při zahájení výstavy starostka Radka Ondriášová.

Vzhledem k velkému počtu vystavovaných děl se umělci kromě Galerie severní křídlo zámku prezentují také ve Výstavní síni Synagoga v Janáčkově ulici. Výstava potrvá do 2. září a v Galerii severní křídlo zámku je přístupná v provozní době Městského úřadu v Hranicích a v sobotu od 9 do 13 hodin. Do Synagogy mohou zájemci přijít od úterý do soboty vždy od  9 do 12.30 a od 13 do 16 hodin. V neděli je dopoledne otevřeno také od 9 do 12.30 a od 13 do 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám