Hlavní obsah

Voda s bahnem se po silném dešti valila do domů na Zlínsku

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Silný déšť a bouřky se v sobotu 13. června přehnaly Zlínským krajem. Od 16.30 hodin přijalo krajské operační středisko hasičů přes šedesát oznámení, které si vyžádaly výjezdy profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek.

Foto: HZS Zlínského kraje

Voda s bahnem zaplavila Valašskokloboucko ve Zlínském kraji.

Článek

Nejvíce postiženou oblastí Zlínského kraje bylo Valašskokloboucko. „Zasahovali jsme zde u 18 událostí. Naplaveniny ucpávaly propusti, bahno s vodou teklo po silnicích a na pozemky občanů. Rozvodnily se potoky, které ohrožovaly domy v jejich okolí.  Do domů se voda dostávala zpátky i přes odpady,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Dalších 14 událostí řešili hasiči na Otrokovicku a jedenáct na zbytku území Zlínska.

Druhou nejvíce zasaženou oblastí bylo Uherskohradišťsko, kde hasiči zasahovali také čtrnáctkrát. Převážně odčerpávali vodu, která zaplavila sklepy bytových a rodinných domů. Silný vítr tu vyvracel stromy podmáčené dlouhotrvajícím deštěm.

„Na Kroměřížsku jsme měli o poznání méně událostí. Hasič odstraňovali například strom spadlý do cesty, v Tetěticích a Věžkách zasahovali u odlétávajících střech z domů, které poškodil vítr. Vsetínsko bylo tentokrát ušetřeno, hasiči zde nevyjeli ani k jedné události, spojené s vydatným deštěm,“ dodala Lucie Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám