Hlavní obsah

Vlády nad korfbalovou extraligou se od začátku ujalo Brno

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistr začal novou sezonu tak, jak končil tu minulou. Brněnští korfbalisté loni opanovali extraligu a v prvních dvou kolech nového ročníku naznačili, že jim forma drží dál.

Foto: Jan Pařík

Brno (v bíločerveném) přehrálo v repríze loňského finále České Budějovice.

Článek

Vyhráli jak v sobotu doma se Znojmem, tak ve finálové repríze v neděli v Českých Budějovicích, a hned na startu vévodí tabulce.

Nedařilo se naopak Znojmu, které jako jediné ze čtyř extraligových účastníků ztratilo oba své zápasy.

1. KOLO

Prostějov SK RG - České Budějovice KCC Sokol 18:26 (11:18)

Osud zápasu určil hned začátek. Domácí Prostějov zaspal úvod duelu, České Budějovice se ujaly vedení 8:0 a hosté už pak svůj náskok jen drželi. „Nevím, zda šlo z naší strany o euforii, ale soupeř vypadal nervózně a zaskočeně. Nechali nás střílet a nám se dařilo,“ uvedla českobudějovická opora Martina Klacková.

Domácím Hanákům nepomohlo ani osm košů ostrostřelce Petra Galíčka. „Nebýt toho začátku, tak jsme jinak odehráli vcelku povedený zápas. Bohužel soupeři ze začátku padla snad každá střela a nám nic. Pak už jsme se drželi, jenže náskok jsme nesnížili,“ řekl Galíček.

Brno KK - Modří Sloni YMCA Znojmo 19:12 (7:3)

Obhájce titulu se sice chvíli střelecky hledal, pak však nenechal nic náhodě. Brno v úvodním kole dokráčelo k pohodové výhře 19:12 proti Modrým Slonům ze Znojma. „Zpočátku jsme se trochu trápili v útoku. Za první poločas jsme dali jen sedm košů. Na začátku druhé půle jsme se probrali a soupeře zlomili,“ popsal brněnský hráč Peter Bušík.

Znojmo absolvovalo první utkání sezony bez trojice opor z minulé sezony. Hrající kouč Jiří Podzemský má poraněné koleno, dvojice Tereza Ferkovičová a Tomáš Veselý s korfbalem skončila. „Samozřejmě, že chybějí všichni. Hlavně absence Jirky na nás má špatný vliv, na hřišti je to dost znát,“ uvedla znojemská korfbalistka Klára Zábojová.

2. KOLO

Modří Sloni YMCA Znojmo - Prostějov SK RG 20:21 (13:12)

Nejdramatičtější duel víkendu vyzněl pro Prostějov. Hanáci sehráli se Znojmem vyrovnaný zápas, o jejich výhře 21:20 rozhodoval až nervózní konec zápasu, který zvládli líp. „Zpočátku nám to zase moc nešlo. Po poločase jsme zlepšili obranu, což nám pomohlo k vítězství. Konec byl docela nervózní,“ komentoval první výhru sezony prostějovský Galíček, jenž za dvě víkendová kola stihl patnáct košů a ujal se vedení v tabulce střelců.

Znojmo tak jako jediné zůstalo po dvou kolech bez bodu. „V první půli jsme byli lepší, škoda, že jsme nedokázali soupeři odskočit. Bohužel nám pak moc nevyšel vstup do druhé půle,“ sdělila Zábojová.

České Budějovice KCC Sokol - Korfbal klub Brno 16:25 (10:13)

Poslední střetnutí dvou nejúspěšnějších extraligových celků posledních let moc napínavé nebylo, podobný scénář nabídlo i první utkání dvou rivalů v nové sezoně.

„První poločas byl ještě vyrovnaný, druhá část zápasu však od nás byla výborná. Trochu nás vystrašilo, že den před tím Budějovice nastoupily na Prostějov 8:0, tak jsme si dali na začátku pozor. Po dvou zápasech máme čtyři body, takže si nemáme na co stěžovat,“ usmíval se brněnský zkušený hráč Peter Bušík.

Reklama

Výběr článků

Načítám