Hlavní obsah

Vizovice opět ožijí stylovým jarmarkem řemesel

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starosvětská nálada provoněná cukrem a skořicí, uctivé poklony, cinkání hrnečků, jarmareční štěbetání, ladění houslí i zpěv ptáků. To vše o tomto víkendu opět zažije Štěpská ulice ve Vizovicích.

Foto: Martina Žáčková

Vizovický jarmark řemesel vyniká starosvětskou atmosférou, kterou umocňuje i stylové oblečení prodejců

Článek

V sobotu 20. a v neděli 21. srpna se tu uskuteční 7. ročník Vizovického jarmarku řemesel - stylové přehlídky řemeslného umění, kvalitních domácích produktů a dobrot z dob našich babiček.

Jarmark se koná souběžně s tradičním Vizovickým Trnkobraním. Centrem dění je Štěpská ulice pod vizovickým zámkem, kde sídlí pořádající prodejní galerie Štěpský dvůr. Kouzlo této tradiční městské uličky umocňují vzrostlé stromy zámeckého parku, za nimiž se rýsuje budova zámku.

Zboží na jarmarku opět nabídnou řemeslníci a výrobci uměleckých a dekorativních předmětů či tradičních pochoutek. Atmosféru jarmarku výrazně dotváří vizuální stránka - jarmareční prodejci  jsou po celou dobu v lidových krojích nebo v dobovém oblečení.

Během jarmarku návštěvníky čeká také doprovodný program. Sobotní odpoledne zpestří folklórní soubor Sedmikvítek, v neděli vystoupí Horňácká cimbálová muzika Petra Galečky z Lipova. Vizovický jarmark řemesel se bude po oba víkendové dny konat od 10 do 18 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám