Hlavní obsah

Vítězové soutěže JA studentská firma roku jsou z Hradce Králové, pojedou do Lille

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reprezentovat Česko ve francouzském Lille pojede firma Kiš-Kiš z Obchodní akademie z Hradce Králové. Studenti vyhráli finále soutěže, které se uskutečnilo 16. května na University of New York in Prague. Tím postoupili do evropského finále JA Company Of The Year Competition (3. až 5. července).

Foto: JA Studentská firma

Vítězní Kiš-Kiš

Článek

Česko budou reprezentovat mezi 39 dalšími studentskými firmami z Evropy.

Produktem je ubrousek na svačinu

Produkt studentské firmy Kiš-Kiš se jmenuje Kišáček. Jedná se o povoskovaný bavlněný ubrousek na svačinu, který díky přírodnímu včelímu vosku drží tvar, a tím plně nahrazuje plastový sáček.

Produkt je opakované použitelný a nezatěžuje tak životní prostředí.

Úspěch za úspěchem

Kiš-Kiš letos sbírali jeden úspěch za druhým. Kromě vítězství ve finále soutěže JA STUDENTSKÁ FIRMA ROKU 2018/19 získala Kiš-Kiš také první místo v kategorii E-shop na soutěžním veletrhu, který se uskutečnil v dubnu v pražské Galerii Harfa.

Soutěže se zúčastnilo celkem 43 JA Studentských Firem. Kiš-Kiš se navíc umístil na stupni vítězů ve čtyřech dalších soutěžních kategoriích.

Zapálení a nadšení studenti

„Jsem z výhry extrémně nadšený, ale řekl bych, že ještě více z toho, že moji studenti reálně podnikají,“ řekl učitel výherní JA Studentské Firmy Ing. Zdeněk Pospíšil. „Je to obrovská práce studentů, kteří jsou úžasní a strašně chtěli. Udělali velký kus práce, dokázali to, že jejich firma reálně funguje a prodává, prodali přes 850 výrobků,“ dodal.

Pro Zdeňka Pospíšila se jedná také o osobní úspěch, jak potvrdil: „Konečně se mi podařilo něco, o čem 19 let sním a toužím, a to dovést studenty k reprezentaci ČR v Evropském finále.“

Výherce zvolila odborná porota složená z manažerů významných firem napříč obory.

Reklama

Výběr článků

Načítám