Hlavní obsah

Vítěz se dostal ze Sušice na Svatobor za dvaadvacet minut

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 63 běžců se zúčastnilo již čtvrtého ročníku běhu na Svatobor. Vítězné časy byly ve srovnání s minulým rokem opět lepší.

Foto: Jan Kaše

Odstartováno

Článek

V sobotu 22. března byl v 13.30 hodin odstartován Memoriál Evy Hrabové. Pořadatelé z High Point Bike teamu připravili pro závodníky náročnou, několik kilometrů dlouhou trať s převýšením 379 metrů, které dalo nejvíce zabrat v závěrečné části. Startovalo se v Sušici v nadmořské výšce 471 metrů a cíl byl na Svatoboru, kde běžci museli zdolat ještě několik schodů.

Je potěšitelné, že se tohoto závodu zúčastnilo i 10 žen (v minulém roce jich bylo 14), které se mezi muži rozhodně nenechaly zahanbit. Nejstaršímu účastníkovi bylo šedesát pět let, nejmladšímu devět.

Letošní ročník se nesl ve znamení příjemného počasí. Teplota se pohybovala kolem 19 ̊C a tak závodníkům stačilo jen lehké oblečení, což před rokem vůbec nepřicházelo v úvahu, protože na svahu Svatoboru ležel ještě sníh a den byl velmi chladný.

Možná právě počasí pomohlo k překonání loňských časů. První doběhl do cíle Karel Randák, který Svatobor zdolal za 22 minut a 2 sekundy. Druhé místo obsadil Václav Šuser s časem 22 minut a 9 sekund před Norbertem Švarcem s časem 23 minut a 13 sekund. Nejrychlejší ženou byla Helena Randáková, která se do cíle dostala za 22 minut a 48 sekund. Poslední běžec zvládl trať za 44 minut a 46 sekund.

V roce 2013 byl vítězný čas 22 minut a 51 sekund, kterého dosáhl právě Václav Šuser. Ženskou kategorii vloni ovládla Anna Fronková s časem 29 minut a 50 sekund.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám