Hlavní obsah

Vincúch připravil prodejní výstavu, výtěžek pomůže Kosence

Novinky, Lenka Zvonková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Požár v areálu ZO ČSOP Kosenka ve Valašských Kloboukách mají mnozí z nás stále ještě v živé paměti. Ohnivé neštěstí se událo začátkem prosince loňského roku a podlehlo mu jak hospodářské stavení, tak i vybavení, které v něm bylo uskladněno na Valašský mikulášský jarmek.

Foto: Lenka Zvonková

Sdružení valašskoklobouckých výtvarníků Vincúch chystá výstavu pro Kosenku

Článek

Hašením však bylo poškozeno i organizační centrum v přilehlé budově, takže se Kosenka musela vyrovnávat s velkými škodami. Ihned se zvedla vlna solidarity a pomoci a tyto snahy z mnoha stran stále trvají. Se zajímavým nápadem teď přišlo Sdružení valašskoklobouckých výtvarníků Vincúch, které chce Kosence pomoci prostřednictvím prodejní výstavy výtvarných děl zdejších umělců.

„Smutná zpráva o požáru na Kosence zasáhla i místní výtvarníky ze sdružení Vincúch, kteří se rozhodli pomoci spřátelenému občanskému sdružení uspořádáním prodejní výstavy. Ta se uskuteční v Městském muzeu ve Valašských Kloboukách od 2. do 8. března. V pátek 2. března zveme na slavnostní vernisáž, která bude zahájena v 18 hodin a doprovodí ji Pěvecký sbor Gymnázia Valašské Klobouky,“ sdělil předseda sdružení Vincúch Jiří Ročák.

„Umělci vystaví obrazy, keramiku, dřevořezby, reliéfy, fotografie, batiky, kresby a další díla, která budou označena kupní cenou. Zájemci si budou moci dílo odkoupit a vyzvednou si ho po skončení expozice. Výtěžek z prodeje pak výtvarníci společně předají Kosence,“ dodal Ročák.

Návštěvníci výstavy, kteří budou mít zájem o zakoupení výtvarného díla, budou moci vybírat z prací Zdeňka Matyáše, Zdeňka Mikesky, Oldřicha Unara, Josefa Jeřábka, Jiřího Ročáka, Jaroslava Jeřábka, Tomáše Kačora, Šárky Klimkové, Miroslava Zvonka, Martina Cigánka, Zdeňka Zvonka a dalších.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám