Hlavní obsah

Vinařství Volařík je nejoblíbenějším vinařstvím Salonu vín 2013

Novinky, Jitka Sobotková

Milovníkům vína a široké veřejnosti nejvíc chutná víno z mikulovského vinařství Volařík. Lidé, kteří ochutnali sto nejlepších vín z celé České republiky nabízených v Salonu vín ve Valticích, rozhodli jasně a pro rok 2013 vybrali mikulovské vinařství.

Foto: archiv vinařství Volařík

Jitka Švajdová z Vinařství Volařík přebírá ocenění.

Článek

Salon vín každoročně nabízí široké veřejnosti k přechutnání sto nejlepších vín a návštěvníci pak mohou hlasovat pro nejlepší víno a vinařství z dané expozice. Obě nejvyšší ocenění si pro rok 2013 odneslo vinařství Volařík. Nejlépe hodnoceným vínem byl Ryzlink vlašský, pozdní sběr 2011 z viniční trati Železná.

„Velmi si tohoto ocenění vážíme, protože vyjadřuje názor konečného konzumenta, zákazníka, který si vína kupuje. Těší nás, že nejoblíbenějším se stal suchý vlašák z Pálavy. Potvrzuje se tak, že minerální vlašáky si své příznivce vždy najdou a my se vydali správným směrem, když jsme se rozhodli rozšiřovat výsadbu této odrůdy, která historicky pod Pálavu patří,“ řekl ředitel společnosti Miroslav Volařík.

V nově otevřeném Salonu vín ČR 2014 má Vinařství Volařík dvě vína – Pálavu 2012 a Sekt Volařík 2010. Salon je pro širokou veřejnost otevřen od 1. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám