Hlavní obsah

Víkendové loutkové divadlo v Týnci nad Sázavou

Novinky, Lena Ondráčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned zkraje března se mohou ti nejmenší diváci v Týnci nad Sázavou těšit na premiéru pohádky O statečné Margitce, kterou uvede Bářino toulavé divadlo.

Foto: Báta Novotná

O statečné Margitce

Článek

Napínavá pohádka O statečné Margitce

V neděli 4. března od 16:00 hodin ožije Hotel Týnec, v historické budově Týnce nad Sázavou, loutkovým představením. Na děti čeká napínavá pohádka o nebojácné dívce, která se vydává hledat svého ztraceného tatínka. Uprostřed temného lesa narazí na prapodivnou hospodu, kde se nechá najmout do služby. Stará hospodská tu zle zachází s pocestnými. Margitka vše brzy odhalí, zlu se statečně postaví, zachrání tatínka a navíc nalezne svou lásku.  

Děti se mohou těšit nejen na napínavý příběh, ale také na krásné, líbezné a milé představení Bářina toulavého divadla. Divadlo pracuje s dětskou fantazií pomocí úžasných dřevěných loutek řezbáře a výtvarníka Josefa Hanusche.  

Úžasné dřevěné loutky

Jeho loutky jsou krásnou ukázkou poctivé a láskyplné práce s dřevem. V kombinaci s citlivým a jemným přístupem loutkoherečky Báry Novotné, která jedinečně oživuje loutky pro dětského diváka, je zážitek z jejích představení nezapomenutelný.

Podoba loutek vzniká na základě požadavků divadla a sama Bára se tak na výrobě loutek podílí jak už při návrhu, tak při jejich dotvoření látkami a barvou, takže společně s Josefem Hanuschem dokáží vytvořit krásné originály. Tentokrát se nejedná jen o klasické marionety, ale o loutky typu manekýn.

Textu a scénáře pohádky se chopila sama spolu s kolegyní Aničkou Svobodovou. Anička Svobodová je výtvarnice a dlouholetá režisérka týneckých ochotníků.  

Kdo se rád ponoří do líbezných starých časů českého venkova, posedí určitě v hledišti rád s dětmi také. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám