Hlavní obsah

Víkend plný festivalů nabídne rock, pop, dechovku, cimbál i hudbu pro blázny

Novinky, Zdeněk Šmýd

Chybět bude snad jen opera. Slovácko se chystá na víkend plný festivalů. Každý nabídne naprosto jiné hudební žánry. Na své si přijdou mladí, staří, usedlí i blázni.

Foto: Zdeněk Šmýd

Festival dechovek v Ratíškovicích načne druhé půlstoletí existence.

Článek

Kdo má rád hudbu, měl by o víkendu zavítat na Slovácko. V pátek, v sobotu a v neděli tentokrát výjimečně ustoupí vinařské akce těm hudebním. To samozřejmě neznamená, že se nebude pít víno. Dvě z akcí ho mají přímo v programu.

Desmod a víno

Například Festival Búdy 2019 v Mutěnicích. Během pátku a soboty zahrají kromě mnoha jiných písničkářka Sabina Uxovová, country kapela Banderas nebo slovenští Desmod. A k tomu otevře 24 vinařství v tamních sklepech.

Naprosto odlišnou zábavu lze očekávat v neděli v Ratíškovicích, kde se uskuteční už 51. ročník mezinárodního festivalu dechovek. V programu je dvanáct dechových hudeb a jedna přijede až z chorvatského Daruvaru.

Alternativa při Svátku bláznů

Rocková a folkrocková hudba ovládne v pátek a v sobotu Strážnici, kde se koná jubilejní 20. ročník festivalu Slunce. Nedaleké Veselí nad Moravou zase na celý víkend ovládne multikulturní Festival Svátek bláznů. Zaměřuje se na okrajové žánry hudby, ale i divadlo a výtvarné umění.

Folklorní sbory budou pak zpívat v sobotu na Kyjovsku v Lovčicích. Vystoupí jich celkem deset z celého Slovácka při akci Posezení u cimbálu s koštem vín.

Soutěž jídel z fazolí

Sobotu pak zpestří ještě Fazolfest v Blatnici pod sv. Antonínkem. Za doprovodu hudby budou soutěžní týmy vařit pokrmy z fazolí. Výsledek zhodnotí sami návštěvníci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám