Hlavní obsah

Vinaři si mohou nechat nalahvovat vína na nové plnicí lince

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zbrusu nová mobilní plnicí linka, která se ukrývá v návěsu kamionu, byla oficiálně uvedena do provozu ve středu 10. dubna v areálu Vinařství Kolby v Pouzdřanech.

Foto: BS vinařské potřeby
Článek

Majitel a provozovatel linky, společnost BS vinařské potřeby, představil mobilní plnění na přání zákazníka přímo v jeho vinařství. Součástí programu byla komentovaná ukázka lahvování, včetně všech technologických procesů, které plnící linka zajišťuje.

V 11 hodin se uskutečnilo oficiální předání mobilní plnicí linky dodavatelem společností UNIMARCO a.s. společnosti BS vinařské potřeby s.r.o. Předání jedenáctitunového návěsu proběhlo formou komentované ukázky celého procesu lahvování. Jako jedno z prvních vinařství mohlo pomocí nové plnící linky lahvovat svá vína Vinařství Kolby, v jehož areálu se lahvování vína uskutečnilo.

Kapacita linky představuje až 3000 litrů vína za hodinu. Lahvovací linka je vybavena dvoufázovou vystřikovačkou, 16 plnícími ventily, variabilním uzavíracím systémem pro korkové a šroubové uzávěry a umožňuje plnění všech typů lahví průměru od 60 do 110 mm. Všechny stanice plnící linky jsou výškově a umožňují plnění lahví až do 400 mm včetně menších lahví o objemu 0,2 litru pro slámová a ledová vína. Součástí mobilního plnění je také nasazovač kapslí a možnost dosycení vína oxidem uhličitým. 

Další informace na www.vinarskepotreby.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám