Hlavní obsah

Vhodnou práci v Německu pomůže v Českých Budějovicích najít přímo německý úřad práce

Novinky, Libor Šimánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracovnice Bundesagentur für Arbeit Passau - německého úřadu práce bude ve čtvrtek 2. června registrovat vhodné zájemce o práci v Německu a následně umisťovat do německých firem.

Foto: Libor Šimánek

Poradenský den ve spolupráci Úřadu práce ČR a Bundesagentur für Arbeit Passau - www.eures.cz

Článek

Na čtvrtek 2. června 2016 mají čeští zájemci o práci v Německu, popř. lidé již v Německu pracující, opět možnost domluvit si schůzku s Christine Reitbergerovou, pracovnicí německého úřadu práce Bundesagentur für Arbeit Passau.

Jedná se o bezplatné poradenství německého úřadu práce a Úřadu práce ČR. Zájemci o poradenství musí mít však termín předem zarezervován a potvrzen e-mailem na adrese eures@cb.mpsv.cz.

Nabídky práce budou směřovat především do okolí příhraničního města Passau (49 tisíc obyvatel), spadajícího do Dolního Bavorska (1,2 miliónu obyvatel) tedy kraje, který s jihem Čech přímo sousedí. 

Německý úřad práce nabízí volná místa (celkem 1,16 mil.) na stránce www.jobboerse.arbeitsagentur.de, kde jsou přístupné všem zájemcům. Výhodou poradenských dnů je však to, že pracovnice Bundesagentur für Arbeit po individuálním pohovoru vytipuje pro zájemce nabídku práce přímo na míru, a to u zaměstnavatelů, kteří mají zájem o zaměstnání občanů z ČR.

Podmínkou zaměstnání v Německu je zpravidla dostatečná znalost němčiny ke komunikaci s kolegy na pracovišti a vlastní zabezpečení dopravy. Je tím míněna buď doprava vlastním vozem nebo veřejnou hromadnou dopravou.

Dopravní spojení do oblasti Passau je však velmi slabé. I zde se však blýská na lepší časy. Kromě vlakového spojení z Českých Budějovic přes rakouský Linz je zde ještě možnost dopravit se autobusem několikrát denně ze Strakonic, Volyně, Vimperka nebo Volar do Pasova nebo Aicha vorm Wald a zpět. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám