Hlavní obsah

Vetřelce, který se vloupal k důchodkyni, policie ještě v noci dopadla

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Děsivý noční zážitek má za sebou šestasedmdesátiletá majitelka domu ve Slavičíně na Zlínsku. V pondělí 19. listopadu v noci se vzbudila a vyrušila neznámého muže, který rozbil vstupní dveře a vnikl dovnitř. Mladík byt opustil, policisté ho brzy dopadli a hrozí mu vězení.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Když se v pondělí po půlnoci stará paní vzbudila, zjistila, že v domě se svítí. Šla se podívat, co se děje. Na chodbě uviděla mladého muže. Na dotaz, co tam dělá, odpověděl, že hledá Dana. Poté, co mu sdělila, že tam Dan nebydlí, odešel pryč,“ popsala ve středu 21. listopadu událost policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Žena zavolala na linku tísňového volání policie. Řekla, že mladík se dostal dovnitř dveřmi, u nichž rozbil skleněnou výplň a zevnitř si odemkl klíčem. Z domu se díky jejímu včasnému odhalení vetřelce nic neztratilo.

Policisté zjistili od ženy popis nočního návštěvníka a začali po něm pátrat. Netrvalo dlouho a díky výborné místní znalosti vytušili, kdo by mohl být oním nezvaným hostem.

„Před třetí hodinou ráno si pro něj přišli domů k matce, kde spokojeně spal. Na své noční tažení si kvůli vypitému alkoholu přesně nepamatoval. Nedokázal vysvětlit ani důvod vloupání do cizího domu,“ uvedla mluvčí. Kriminalistický technik odebral veškeré upotřebitelné stopy.

„Policisté mladému muži ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody. Dosud netrestaný dvacetiletý mladík ze Slavičína by mohl strávit ve vězení až tři roky,“ dodala Monika Kozumplíková.

Související témata:

Výběr článků

Načítám