Hlavní obsah

Veterány ozdobily nádvoří plzeňského pivovaru

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do Plzně a okolí se sjeli o uplynulém víkendu majitelé veteránů, aby zde nejen předvedli své nablýskané miláčky, ale současně i zakončili sérii rallye historických vozů Czech Hero Ride, které probíhaly na řadě atraktivních míst ČR a doprovázel je bohatý kulturní program pro celou rodinu.

Foto: Czech Hero Ride

Plzeňský pivovar

Článek

Vrcholem akce byl sobotní závod Memorial F. A. Elstnera, kterého se zúčastnilo téměř padesát historických vozů a motocyklů. Sedmý ročník závodu nabídl však nejen sportovní klání posádek historických vozů, ale také celou řadu doprovodných akcí na atraktivních místech. Celkovým vítězem závodu se stal Karel Petsche se svým vozem Aero 662 z roku 1930.

K celé řadě doprovodných aktivit, které provázely třídenní setkání, se letos připojila kromě přehlídky vozů v plzeňském pivovaru Prazdroji i návštěva veteránů na Zámku Nebílovy, v Dobřanech, v Hracholuskách nebo v Bezdružicích.

Memorial F. A. Elstnera, stejně jako ostatní veteránská setkání projektu Czech Hero Ride, byl zasvěcen určité době, tématu a slavné motoristické značce – v tomto případě vozu Aero 500 a motoristickému nadšenci F. A. Elstnerovi, který právě s tímto vozem procestoval křížem krážem celou Evropu.

Vznik projektu Czech Hero Ride iniciovala loni agentura CzechTourism s cílem vytvořit prestižní mezinárodní projekt, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky.

Více informací o této i dalších akcích naleznete na www.czechheroride.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám