Hlavní obsah

Veteráni se představí v lázeňských městech i na zámku

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během víkendu 1. až 3. srpna proběhne již sedmá ze série devíti letošních rally historických automobilů Czech Hero Ride, které se konají na řadě atraktivních míst České republiky a doprovází je bohatý kulturní program určený nejen příznivcům motorismu.

Foto: VCC KV
Článek

Od pátku do neděle se stanou Zámek Chyše, Karlovy Vary, Ostrov nad Ohří, Lázně Jáchymov a ostatní zajímavá místa karlovarského regionu zastávkami další letošní akce Czech Hero Ride 2014. Už 14. ročník jízdy historických vozidel Karlovými Vary a okolím nabídne nejen soutěž veteránů, ale také celou řadu doprovodných akcí na atraktivních místech po trase tohoto závodu.

V pátek 1. srpna se během odpoledne sjedou historické vozy na Zámku Chýše, odkud se přesunou do Karlových Varů, aby se v sobotu ráno vydaly na přibližně sto kilometrů dlouhou trasu kopcovitou krajinou Krušných hor.

V neděli 3. srpna se potom veteráni představí návštěvníkům Lázní Jáchymov. Zde, i na ostatních zmíněných místech regionu, bude kromě přehlídky historických vozů připravený nostalgický fotokoutek, vystoupení dobové kapely, mnoho soutěží pro děti a stánek CzechTourismu s tipy na výlety do blízkého okolí. 

Akce zařazené do projektu Czech Hero Ride doprovází motto Auta, která mají příběh. „Jednotlivé rally mají totiž vždy své hlavní téma postavené na příběhu jednoho konkrétního vozu a historické nebo současné osobnosti. Konkrétní vůz a osoba nebo osoby jsou většinou úzce spjaté s regionem, ve kterém akce v rámci závodů probíhá,“ uvedl Ing. Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism.

V Karlových Varech a okolí si tak návštěvníci připomenou osobnosti závodníků Zdeňka Pohla a Jaroslava Hausmana, kteří ve světoznámém závodě Rally Monte Carlo získali v roce 1936 stříbrnou medaili. Na jejich počest byl vyroben vůz Škoda Populár Monte Carlo, se kterým se právě všichni motorističtí fanoušci i obdivovatelé veteránské krásy mohou setkat v rámci této akce.

Vznik projektu Czech Hero Ride iniciovala vloni agentura CzechTourism s cílem vytvořit prestižní mezinárodní projekt, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám