Hlavní obsah

Vesnicí roku 2017 ve Zlínském kraji se stal Slavkov

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Slavkov na Uherskohradišťsku se stal Vesnicí roku 2017 ve Zlínském kraji. „Slavnostní akt se uskutečnil v neděli 13. srpna ve Slavkově. Hejtman Jiří Čunek předal ocenění i starostům dalších obcí, které obsadily čelní místa v letošním ročníku soutěže,“ řekla krajská tisková mluvčí Renata Janečková.

Foto: Zlínský kraj

Starosta Slavkova (vpravo) přebírá ocenění od hejtmana Zlínského kraje.

Článek

„Když se dívám na plný sál, tak mám obrovskou radost. Radost z toho, že jste přijali naše pozvání, že jste přijeli do Slavkova podívat se na naši malou vesničku na úpatí Malých Karpat, kde jsou vlídní a pohostinní lidé. Jsem moc rád, že jste tady a jsem velmi pyšný, že tu teď všichni v tomto sále jsme. Srdečně vítejte ve Slavkově!" přivítal v úvodu všechny přítomné starosta Slavkova Libor Švardala.

Po úvodních zdravicích a vystoupení mužského pěveckého sboru Slavkovjané následovalo předávání ocenění, které vyvrcholilo předáním Zlaté stuhy za celkové vítězství domácímu Slavkovu.

„Ani ve snu by mě nenapadlo, že tady budu jednou stát se zlatou stuhou. Naše vítězství je hlavně zásluha aktivních a obětavých občanů, kteří věnují svůj volný čas ve prospěch ostatních, čehož si nesmírně vážím," řekl Švardala při převzetí vítězného putovního klobouku od Josefa Jarcovjáka, starosty Kašavy, která v krajském kole soutěže zvítězila loni.

„Všem oceněným obcím srdečně gratuluju, neboť každý, kdo má nějakou zkušenost s vedením obce či města, moc dobře ví, co dá za práci udělat z něj místo, kde se všichni cítí dobře, místo, kde se nejen přespává, ale kde se opravdu bydlí a žije naplno, což je právě tady ve Slavkově cítit," uvedl hejtman Čunek.

Úspěšné obce kraj ocenil také finančně, když mezi ně rozdělil odměnu v celkové výši 1,2 milionu korun. Soutěž Vesnice roku vyhlašuje Ministerstvo pro místní rozvoj společně s dalšími partnery a ve spolupráci s jednotlivými kraji.

Přehled oceněných obcí

Zlatá stuha (za vítězství v krajském kole): Slavkov (okres Uherské Hradiště)

Zlatá stuha (za vítězství v krajském kole): Slavkov (okres Uherské Hradiště) Oranžová stuha (za spolupráci obce a zemědělského subjektu): Žlutava

Zlatá stuha (za vítězství v krajském kole): Slavkov (okres Uherské Hradiště) Oranžová stuha (za spolupráci obce a zemědělského subjektu): Žlutava Zelená stuha (za péči o zeleň a životní prostředí): Korytná

Modrá stuha (za společenský život): Vítonice

Speciální finanční ocenění Zlínského kraje obcím

Diplom za moderní knihovnické a informační služby: Rudimov

Diplom za moderní knihovnické a informační služby: Rudimov Diplom za vzorné vedení obecní kroniky: Ratiboř

Diplom za udržování lidových tradic: Neubuz

Další ocenění

Diplom Zlatá cihla (kategorie B): Bystřice pod Lopeníkem, rekonstrukce zvonice

Diplom Zlatá cihla (kategorie B): Bystřice pod Lopeníkem, rekonstrukce zvonice Cena naděje pro živý venkov: Poličná

Fulínova cena za květinovou výzdobu v obci: Skaštice

Mimořádné ocenění krajské komise

Mimořádné ocenění za připomenutí partyzánské historie: Hošťálková

Mimořádné ocenění za připomenutí partyzánské historie: Hošťálková Mimořádné ocenění za systematickou práci s mládeží: Podhradní Lhota

Mimořádné ocenění za připomenutí partyzánské historie: Hošťálková Mimořádné ocenění za systematickou práci s mládeží: Podhradní Lhota Mimořádné ocenění za systém zpracování biologického odpadu: Machová

Mimořádné ocenění za koncepční plánování rozvoje obce: Nivnice

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám