Hlavní obsah

Vernisáž na zámku v Linhartovech

Novinky, Jaroslav Hrubý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dne 4. července v 18 hodin bude zahájena na zámku v Linhartovech vernisáž obrazů a grafik náchodského výtvarníka Jiřího Kodyma. Dále pak výstava fotografií s odborným textem Jiřího Pecháčka k 100. výročí vysazení kamzíků v Jeseníkách.

Foto: Jaroslav Hrubý
Článek

Akademický malíř Jiří Kodym se narodil 12. února 1927 a zemřel 26. prosince 2009. Do Náchoda, jehož motivy lze najít na desítkách jeho prací, zejména grafických listů, se přistěhoval v roce 1954. Jeho výtvarné dílo je dnes součástí národního dědictví. V roce 2004 obdržel Cenu Kulturní a sportovní nadace za dlouholetou výtvarnou činnost.

Jiří Pecháček, autor výstavy souboru fotografií, se narodil ve Slezsku v roce 1941. Celý život pracoval jako geodet. Jeho velkou láskou je fotografování zvěře v přírodě – „lovy beze zbraní“. Především se zaměřuje na kamzíky a tetřevy.

Zájem především o kamzíky vysazené v Jeseníkách ho přivedl k přípravě výstavy souboru snímků svých a dalších, stejně nadšených fotografů z o.s. Jesenický kamzík a Vlastivědného muzea Šumperk. Na uvedené téma už uskutečnil řadu přednášek a výstav, zajímá se také o větrné mlýny, věnuje se literatuře, napsal knihu o kamzících, jejíž součástí je velké množství fotografií.

Uvedená díla budou ve výstavní síni linhartovského zámku vystavena do 29. července 2015.  

Více informací: www.zameklinhartovy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám