Hlavní obsah

Veřejnost může svými hlasy ovlivnit, komu bude patřit titul Vinařství roku 2013

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do 24. března má veřejnost možnost ovlivnit, kdo z finalistů soutěže Vinařství roku, se stane nejlepším vinařstvím ČR. Bude to Vinařství Glosovi, Víno J. Stávek, Proqin, Moravíno, Vladimír Tetur, Sonberk, Zámecké vinařství Bzenec, Vinné sklepy Valtice, nebo Znovín Znojmo? Rozhodnuto bude 27. března v Praze.

Foto: Locomotion

Reprezentanti devítky finalistů Vinařství roku 2013.

Článek

Stejně jako v předchozích letech mají milovníci vína příležitost rozhodnout svými hlasy o nejoblíbenějším vinařství v kategorii cena veřejnosti. „V tomto roce bude mít možnost veřejnost zasílat hlasy jednomu z 9 vinařství, která se probojovala do finále soutěže Vinařství roku na základě rozhodnutí odborníků,” uvedl Petr Psotka ředitel Vinařského institutu, který je odborným garantem soutěže.

„Výsledný počet hlasů u jednotlivých vinařství určí nejen držitele titulu Cena veřejnosti Mediatel Vindemia publica 2013, ale nově se letos stane i rozhodujícím kritériem pro výběr vítěze v hlavní kategorii,” dodal Psotka.

„Hlasování probíhá od 25. února až do 24. března prostřednictvím webu www.vindemiapublica.cz, přičemž vybranému vinařství může hlasující udělit pouze jeden hlas denně,“ přiblížil způsob hlasování Vladimír Buťa, marketingový ředitel společnosti Mediatel, která technicky zajišťuje průběh letošního hlasování a je také titulárním partnerem soutěže veřejnosti.

Všichni hlasující, kteří se navíc zapojí do tipovací soutěže, se mohou těšit na atraktivní ceny v podobě zájezdu od CK Alex, sommelierských kurzů od Vinařského institutu, vín od finalistů a stovky dalších zajímavých cen.

Vyhlášení vítězů ocenění Mediatel Vindemia Publica 2013 i hlavní kategorie Vinařství roku 2013 se uskuteční v průběhu slavnostního galavečera ve Veletržním paláci. Vítězná vinařství budou odměněna partnery soutěže - vítěz hlavní kategorie dostane mimo jiné mediální prostor na rádiu Frekvence 1 v hodnotě 100 000 Kč, vítěz ceny veřejnosti obdrží např. marketingové poradenství a produkty od hlavního partnera společnosti Mediatel, spol. s r.o. v hodnotě 100 000 Kč.

Soutěž Vinařství roku je tradičně postavena na komplexním hodnocení vinařských společností – tedy nejen na základě kvality vyráběného vína, ale také podle toho, jak svým podnikáním přispívají k pozvednutí, rozvoji a modernizaci oboru vinařství. A které z vinařství má tedy největší šanci na úspěch?

„Zjednodušeně řečeno je to vinařství, které produkuje nejlepší vína a současně je nejlépe řízeno,“ říká Tibor Nyitray, prezident Svazu vinařů ČR, který prestižní vinařskou soutěž pořádá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám