Hlavní obsah

Věra Sosnarová bude ve Slavkově přednášet o svém příběhu z ruského zajetí

Novinky, Miroslav Slováček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravsko-slezská křesťanská akademie (MSKA) pořádá přednášku Věry Sosnarové na téma Příběh ženy, která přežila gulag. Akce se uskuteční 24. listopadu od 18 hodin v prostorách kina Jas ve Slavkově u Brna.

Foto: Miroslav Slováček

Pozvánka: Věra Sosnarová, Příbeh ženy, která přežila gulag

Článek

„Nevíte, kde jste. Tajga. Kolem dokola les. Když jsme šli do práce, museli jsme mít louče. Vlci jdou za vámi v celých smečkách.”

Věra Sosnarová (* 5. května 1931, Brno) je česká občanka, která byla ve věku 14 let spolu se svou matkou (Ljubkou Mělkou, pocházející z ruské Sverdlovské oblasti) a 9letou sestrou 17. května 1945 odvlečena sovětskou tajnou službou NKVD do ruského pracovního tábora na Sibiři.

MSKA je spolek (nejen) akademiků různých profesí, kteří se snaží vést dialog a působit na rozvoji naší společnosti i církve pořádáním přednášek. Ty mají být otevřeným duchovním fórem pro aktivní a kritické lidi, fórem, kde se diskutují aktuální otázky či reflektuje v křesťanském duchu současné dění nejen ve společnosti, ale i v kultuře či vědě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám