Hlavní obsah

Venkovní koupaliště vedle krytého bazénu v Ostravě-Porubě má nový kabát

Novinky, Josef Zajíc

Ve čtvrtek 15. června v 10.00 hodin bylo vedením společnosti Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy, s. r. o. otevřeno nové koupaliště těsně sousedící s krytým 50metrovým bazénem v Ostravě-Porubě. Jednatel společnosti SAREZA, s. r. o. Jaroslav Kovář také upozornil na otevření rehabilitace.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 15.6.2017 Nové venkovní koupaliště a rehabilitace v Ostravě - Porubě.

Článek

Společnost Sportovní a rekreační zařízení města Ostravy, s. r. o. byla založena v roce 1997. Cílem bylo zajistit veřejnosti kvalitní zázemí pro sportovní a rekreační aktivity. Zatímco v roce 1997 byla společnost SAREZA, s. r. o. tvořena třemi sportovišti - zimní stadion, letní koupaliště a krytý bazén v Ostravě-Porubě, dnes obhospodařuje a řídí deset sportovních a ubytovacích zařízení.

Jedním z nich je krytý bazén v Ostravě-Porubě. Od 1. června 2017 poskytuje zařízení pro rehabilitaci, a to jak pro léčebnou rehabilitaci, tak sportovní i komerční rehabilitační činnost.

Záměrem společnosti SAREZA je poskytovat pacientům ambulantní léčebně rehabilitační péči, která zahrnuje léčbu fyzioterapii (léčebná a skupinová tělesná výchova, tj. samostatné cvičení s pacientem) a fyzikální terapii ( elektroléčba, magnetoterapie, tepelná terapie) s aktivním bonusem ve formě plavání pacientů po celou dobu procedur zdarma. 

Finanční náklady na rekonstrukci prostoru, nákup zdravotnického vybavení a vybavení interiéru ve výši 5,1 miliónu korun byly v plné výši hrazeny společnosti SAREZA.

Venkovní koupaliště bylo zcela změněno. Jsou zde dva bazény. Jeden výplavový bazén o rozměrech 7 x 11 metrů z celoročním provozem, takže v zimním období bude teplota vody až 34 stupňů, a jeden větší bazén o rozměrech 12 x 16 metrů. Zde je část pro rekreačně sportovní plavání a část pro rekreačně-regenerační plavání, kde jsou výkonné vířivky, vzduchová lůžka, masážní lavice, vodní masážní trysky, chrliče vody, vodní děla a protiproud v plavecké části. Oba bazény jsou v provedení z nerezové oceli.

Došlo také k doplnění relaxačních ploch a renovací teras, schodišť, vstupů, brodítek, sprch a dalších prvků kolem bazénů. Prostor dětského brouzdaliště byl doplněn o dětský bazén s interaktivními prvky. Venkovní areál zdobí také nové chodníky, sadové úpravy a nový mobiliář koupaliště - lehátka, lavičky, koše a podobně.

Finanční náklady na II. etapu modernizace venkovního areálu krytého bazénu ve výši 30,7 miliónu korun byly v plné výši hrazeny z dotace statutárního města Ostravy. Realizace stavby probíhala 40 týdnů - od 12. září 2016 do 12. června 2017.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám