Hlavní obsah

Veltrusy otevírají své zahrady, parky a Scholu naturalis

Novinky, Sylvie Kročáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek Veltrusy zve tuto sobotu na slavností otevření edukačního centra Schola naturalis. Poprvé bude možné navštívit vzdělávací expozici v severozápadním křídle zámku věnovanou posledním členům rodiny Chotků či nově zrekonstruované budovy v parku s ukázkami edukačních programů.

Foto: Sylvie Kročáková

Jeden z přibližně dvaceti opravených romantických mostků v zámeckém parku.

Článek

Víte, jak vypadá barokní zahrada a jak přírodně krajinářský park? Nejen s tím, ale i s celou historií zahrad a parků doprovázenou hudebním programem vás seznámí dílna v Holandském selském domě.

V rámci Víkendu otevřených zahrad bude také zpřístupněn přilehlý sbírkový sad s pomologickým výkladem. Hájenka nad grottou pak nabídne pohled do historie povodní, kterými je areál dodnes těžce zkoušen.

Tradiční výstava růží našla již minulý rok své zázemí v Oranžerii. Tam ji naleznete i tuto sobotu a neděli společně s doprovodným kulturním programem, tentokrát na téma Hudba a poezie. Kromě krásných květů a rozličných vůní zde zazní dětská miniopera Šípková Růženka v podání sboru Cantati Bravi. Zahrají Kralupští žesťoví sólisté a uslyšíte verše inspirované veltruským parkem a zámkem. Součástí programu jsou i ukázky indického chrámového tance Bharata Natyam.

Další informace naleznete na: http://www.zamek-veltrusy.cz/ nebo na http://www.pamatkynasbavi.cz/veltrusy

Reklama

Výběr článků

Načítám