Hlavní obsah

Veltruským parkem se letos poběží už po sedmnácté

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní běh pro úplně všechny věkové kategorie pořádá veltruská Asociace sportu pro všechny spolu s místním Sokolem. Poběží se v sobotu 25. dubna, letošní start však nakonec znovu nebude jako obvykle v místním letním kině, nýbrž opět přímo na louce pod zámkem.

Foto: Martin Tlustý

Start i cíl běhu Veltruským parkem bude letos opět mít na pozadí hlavní budovu místního malebného zámku.

Článek

Tradičně nejvíce účastníků vždy běží v dětských kategoriích za velmi bedlivého dohledu svých milujících rodičů. Veltruský den plný běhu je vhodný úplně pro všechny, jsou vypsány kategorie od nejmenších dětí s doprovodem rodičů, předškolní děti, žactvo základních i středních škol, dospělé, jakož i pro běžce v seniorském věku.

V přibližně desetiminutových intervalech začnou krátce po 10. hodině startovat jednotlivé kategorie dětí a žactva, na ně s ohledem na věk čekají tratě od 50 do 1500 metrů. Na dospělé běžce dojde řada v jednu odpoledne, kdy odstartuje závod na 3400 metrů, o tři minuty později vyrazí na 5,5 km dlouhou trať ženy a rovněž tak účastníci hlavního závodu v délce deseti kilometrů.

Registrovat se lze elektronicky (www.aspv.veltrusy.cz/prihlasky), případně až v místě konání, avšak nejpozději 15 minut před startem konkrétní kategorie. Pokud se přihlásíte elektronicky, pak vaše startovné bude činit pouze 20 Kč pro děti a 100 Kč pro dospělé, pro přihlášené až na místě 40 Kč pro děti a 150 Kč pro dospělé.

Již zkušení pořadatelé velmi naléhavě upozorňují: Pamatujte, že kralupský most je uzavřen a po tamní cyklopěší lávce lze přejet pouze na kole. Pokud pojedete osobním vozem přes Nelahozeves, vyjeďte raději o celou půlhodinu dříve. Dopravní úpravy centra Veltrus byly dokončeny již minulé léto. Pro příjezd nejlépe doporučuje projet kolem budovy kláštera ke starému mostu přes Vltavu a poté se před tímto dát vpravo kolem kanálu až na velké parkoviště před kempem a poté veltruský zámek opět doprava pěšky obejít, případně projít skrze otevřenou zámeckou zahradu.

Zaparkovat lze rovněž na parkovišti u MěÚ Veltrusy nebo v přilehlých ulicích, kde to není dopravní značkou zakázáno. Určitě se však, prosím, nepokoušejte parkovat přímo naproti nově obnovené hlavní bráně do Veltruského parku.

Z centra Veltrus je nejvýhodnější pak pěšky projít hlavní branou do zámeckého parku a průhledem mezi stromy již uvidíte na „startovní“ louku za zadním zámeckým traktem, která se nachází mezi jezírkem Špígl a zámkem.

Pokud přijedete do Veltrus s dětmi, tak vězte, že po účasti na sobotním běhu můžete odpoledne své potomky ještě vzít se podívat na živá medvíďata na paloučku v kralupském Lobečku, případně můžete dále vyrazit do bývalého kralupského pivovaru v centru města hned naproti kostelu na odpoledně-večerní exkurzi s velmi bohatým kulturním programem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám