Hlavní obsah

Veltruský zámek oslaví konec žní Dožínkami hraběte Chotka

Novinky, Romana Indrová Semelková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční letní akce Dožínky hraběte Chotka proběhne v sobotu 8. srpna od 10:00 do 17:00. na zámku Ostrov-Veltrusy. Posekejte a umlaťte si obilí, upečte placku a přeneste se do dob našich předků společně s krojovaným průvodem, který den završí předáním dožínkového věnce.

Foto: Romana Semelková

Jedna ze zábavných dílen

Článek

Zámecká zásobovací zahrada, kde se dříve pěstovalo ovoce a zelenina, již několikátým rokem na jeden den ožije slavností konce žní. Místo zeleniny se zde zazlátlo obilí, které již čeká na sobotní pokosení.

Děti se mohou těšit na množství zábavných dílen, kde si budou moci ozdobit perníčky, aranžovat z přírodnin nebo si jen zasoutěžit ve skákání v pytli. Dospělí si pak jistě přijdou na své mezi rozličnými stánky, kde nebudou chybět ani rodinné pivovary se svojí nabídkou. Pro radost zahraje divadelní soubor Teatro Tyjátjátro, o hudební doprovod se pak postarají Kralupští žesťoví sólisté.

Zábava ale nekončí ani za zdmi zahrady. Jako každou sobotu, i nyní, se budete moci svézt povozem taženým našimi zámeckými koňmi, Andym a Nesangem. Zároveň máme otevřené všechny prohlídkové okruhy včetně okruhu v severozápadním křídle zámku, který vás seznámí s posledními zdejšími majiteli z přelomu 19. a 20. století nebo cykloprohlídky s průvodcem po paviloncích v zámeckém krajinářském parku.

Reklama

Výběr článků

Načítám