Hlavní obsah

Velké překvapení mistrovství ČR v aerobiku: Adéla Citová si hned napoprvé sáhla na zlato

Novinky, Zuzana Rybářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O skutečné drama na pódiu se na letošním MČR ve sportovním aerobiku postaraly závodnice v kategorii dospělých žen. Zlato nakonec v bouřlivé atmosféře vybojovala Adéla Citová, která se českého šampionátu účastnila vůbec poprvé a nakonec porazila několikanásobnou mistryni Kristýnu Zahradníčkovou.

Foto: Jaroslav Appeltauer - www.apikfoto.cz

Mistrovství ČR ve sportovním aerobiku a fitness týmech | Oxygen Příbram

Článek

Třídenní šampionát probíhal v zaplněné pražské Aréně Sparta ve dnech 30. září až 2. října.

„Kristýna Zahradníčková je zkušenou závodnicí s mezinárodním renomé – letos získala bronz na mistrovství Evropy. Adéla Citová se mistrovství ČR v této kategorii letos účastnila poprvé, ale její výkon všichni sledovali, protože v letošním roce předvedla naprosto perfektní sestavu na mistrovství Evropy, kde získala stříbro a zlato jí uniklo jen těsně. Výkony obou závodnic byly do poslední chvíle vyrovnané a finále tedy pořádně napjaté,“ informovala Jana Havrdová, prezidentka Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz.

Oba nejcennější kovy míří do jednoho klubu – Fitness Studia Louny, v němž obě závodnice působí.

V kategorii dospělých žen na mistrovství ČR doplnila trojici medailistek rovněž skvělá Tereza Kudláčková z Aerobic Junior Clubu Ústí nad Labem.

V kategorii dospělých to ovšem vřelo i poté. Po několika letech se vrátil na nejvyšší příčku v kategorii Fitness aerobic grande tým Fitness Center Báry a Hanky Šulcových, který tak přerušil několikaletou vládu legendárních Aerobic Dancers Kladno. Fitness Center Báry a Hanky Šulcových se tak letos s celkem 13 medailemi stalo nejúspěšnějším klubem mistrovství.

V kategorii Fitness step grande se o horké chvilky na pódiu postaraly loňské mistryně z Oxygenu Příbram, které titul s přehledem obhájily. A překvapilo také trio z Fitness studia Louny, které bylo pro letošní rok v jiném složení – loňské juniorské mistryně se poprvé utkaly s konkurencí v dospělé kategorii a daly jí pořádně zabrat. Petite kategorie dospělých ovládly ve stepech BM Fitness Havlíčkův Brod a v aerobiku zazářily závodnice Aerobic Junior Club Ústí nad Labem.

Kadeti a junioři potvrdili formu hodnou světové špičky 

Každoročně očekávanou událostí bývají na mistrovství ČR ve sportovním aerobiku také perfektní výkony v kategorii juniorů a kadetů, v nichž jsme léta světovou špičkou. Ani letos tomu nebylo jinak. Prvenství v kategorii juniorek vybojovala Karolína Kudláčková ze Studia K Barrandov.

Výborně připravené na blížící se mistrovství světa jsou rovněž juniorské páry, které ovládly stupně vítězů následovně: Jan Barůšek a Karolína Jánská z Fitness Studia Louny, Pavlína Syručková a Tomáš Absolon ze Studia K Barrandov, Ema Kubíčková a Vojtěch Novotný z Juniorské školy aerobiku Domyno.

Špičkové sestavy na mistrovství České republiky letos předvedlo celkem 883 závodníků v kategoriích Sportovní aerobik, Fitness aerobik, Aerobic Team Show a Aerobik Group Performance.

Ti nejlepší se vydají 18. až 21. října do Vídně na letošní mistrovství světa. Jsou obávanými soupeři a umisťují se na předních příčkách – z loňského MS přivezli 19 zlatých, 8 stříbrných a 6 bronzových medailí. „Češi jsou od samého počátku tohoto sportu horkými favority na všech mistrovstvích a sportovní aerobik je v České republice populární,“ uzavírá Jana Havrdová.

Kompletní výsledky jsou k dispozici na FISAF.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám