Hlavní obsah

Velikonoční jarmark v Ostravě na Masarykově náměstí doplnil maraton

Novinky, Josef Zajíc

V typicky velikonočním počasí, tedy s deštěm, zimou, ale i se sluncem a za tepla se konal v Ostravě na Masarykově náměstí 21. ročník největšího závodu na maratonské trati pro desetičlenná družstva studentů středních škol. Závody se konaly jako semifinále ve všech krajích České republiky. Finále se uskuteční v Praze.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 13.4.2017 Juniorský maraton v Ostravě. Odstartoval hejtman Moravskoslezského kraje Ing. Ivo Vondrák

Článek

Ještě dávno před startem Juniorského maratonu Moravskoslezského kraje pořadatelé na Masarykově náměstí v Ostravě připravili perfektně vytyčenou trasu na 600 metrů tak, aby závodníci mohli bez problémů běhat a účastníci Velikonočního jarmarku si mohli podobně bez problému užívat pochutin, pití a nákupů.

Ve středu 12. dubna bylo vše v pořádku, startovní hodiny svítily, ozvučení fungovalo a hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák pozdravil připravené sportovce z 26 desetičlenných týmů na první úsek 4200 metrů dlouhé trati. Přesně ve 12.00 hodin odstartoval závod.

Každý jednotlivec z desetičlenného týmu studentů středních škol Moravskoslezského kraje musel uběhnout sedm 600metrových okruhů a předat elektronickou štafetu dalšímu z týmu. V družstu studentů musely startovat nejméně 3 dívky. Dodejme, že se mezi sebou utkaly i čtyři týmy složené pouze z učitelů školy. V týmu učitelů Střední školy techniky a služeb Karviná nastoupila i ředitelka školy.

„Ano, šla jsem běhat a povzbudit studenty. Jsme tady z Karviné jediná škola, která zde má jak studentské družstvo, tak učitelskou reprezentaci. Jsme velká škola. Máme sportovního ducha. Naše škola souvisí se vznikem házené v Karviné. Máme ve škole také fotbalisty a hodně učitelů, kteří dělají nějaký sport,” uvedla ředitelka RNDr. Iva Sandriová. 

Své svěřence v cíli bedlivě sledoval, časy si zapisoval a povzbuzoval špičkový vedoucí trenér atletického klubu SSK Vítkovice Vladimír Černý. Po celou dobu byl spokojený. Studenti Sportovního gymnázia Dany a Emila Zátopkových z Ostravy-Zábřehu běželi velmi dobře. S číslem 82 navyšovali rozdíl v počtu uběhnutých kol oproti jiným družstvům a výsledek byl vynikající. Desetičlenné družstvo zaběhlo maratonskou trať v rekordu za 2 hodiny 35 minut a 7 sekund.

Pořadatelé následně vyhlásili výsledky nejlepších družstev a oznámili, že první dvě družstva postupují do finále, které se bude konat v Praze v rámci Mezinárodního maratonu. Ceny a diplomy předávala studentům Ing. Sylva Sládečková, vedoucí odboru školství a sportu Magistrátu města Ostravy.

Výsledky:

1. místo Sportovní gymnázium Dany a Emila Zátopkových - Ostrava-Zábřeh - 2:35,07, 2. místo Gymnázium Ostrava-Zábřeh, Volgogradská 6a - 2:50,10, 3. místo Gymnázium Františka Hajdy, Ostrava-Hrabůvka - 2:55,38,

4. místo Gymnázium s polským vyučovacím jazykem Český Těšín - 2:55,50, 5. místo Slezské Gymnázium Opava - 3: 04,35, 6. místo Gymnázium Miloše Koperníka Bílovec - 3:07,01 

Startovalo 26 družstev škol včetně učitelských štafet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám