Hlavní obsah

Vedení centrálního plzeňského obvodu řeší kontaminaci v Borském parku

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Borském parku v Plzni došlo v pondělí 7. dubna k nešťastné události, kdy se celkem čtyři děti z mateřské školy poranily o kontaminované bahno v lokalitě blízko věznice. Jedno z dětí muselo být převezeno do nemocnice v Praze.

Foto: ÚMO 3

Vedení obvodu upozorňuje, že není nutné zbytečně vyvolávat paniku. V inkriminované oblasti už jsou nařízeny zvýšené kontroly.

Článek

V úterý 8. dubna hned ráno vyjel na místo starosta plzeňského centrálního obvodu Jiří Strobach se zástupci Odboru dopravy a životního prostředí Úřadu městského obvodu Plzeň 3.

„Po včerejší události hasiči prověřili nalezené látky, jednalo se o hydroxid draselný, hydroxid sodný a také stopy toluenu. Nyní dojde k důkladnému prověření celého terénu v této lokalitě. Nahlásíme tuto událost inspekci životního prostředí, která by měla provést šetření tohoto místa. Dále budeme komunikovat s městskou i státní policí a inspekcí, aby byla důkladně prověřena celá lokalita i její okolí, případně celý park,” uvedl k události starosta Městského obvodu Plzeň 3 Jiří Strobach.

Vedení obvodu upozorňuje, že není nutné zbytečně vyvolávat paniku. V inkriminované oblasti už jsou nařízeny zvýšené kontroly.

Případem se nyní zabývá Služba kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň. Místo je zajištěné a odebrané vzorky chemikálií jsou podrobeny znaleckému zkoumání. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání protiprávního jednání proti životu a zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám