Hlavní obsah

Ve Zlíně zahájila provoz nová základní škola

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den, na který si pamatuje téměř každý. První školní den. 2. září bylo nevšední nejen pro všechny zlínské prvňáčky, ale také pro zakladatele školy JINOTAJ, kterým se po několikaletých přípravách podařilo ve Zlíně otevřít základní školu založenou na sociálně-emočním učení a integrované tematické výuce.

Foto: Kateřina Martykánová
Článek

„Moderní proudy světové pedagogiky tak nacházejí svůj přístav i nás ve Zlíně a my se společně těšíme, jak naši společnost obohatí kreativita a nové dovednosti budoucích absolventů,“ uvedla zakladatelka Hana Lavičková

První den ve škole JINOTAJ probíhal ve slavnostní atmosféře za doprovodu harfistky Lucie Fajkusové, stříhání pásky se krom všech prvňáčků ujal i Čestmír Vančura, prezident Zlín Film Festivalu – Mezinárodního festivalu pro děti a mládež.

Škola sídlí na ulici Mostní v širším centru Zlína, je výborně personálně i technicky vybavena. V dalších školních letech plánuje otevírat po jedné nové třídě až na celkovou kapacitu nejvíce 100 žáků v devíti ročnících.

„JINOTAJ je založen i s ambicí být inspirací pro další školy, plánuje netradiční vzdělávací aktivity pro dospělé a vzhledem k akademickým zkušenostem týmu učitelů si troufá i na výzkumné projekty,“ shrnula plány pro blízkou budoucnost Hana Lavičková.

Další informace na http://www.skolajinotaj.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám