Hlavní obsah

Ve Zlatém jablku je v provozu dobročinná knihovna

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 13. dubna funguje ve Zlatém jablku dobročinný projekt Book2Go. Jde o knihovnu s více než třemi stovkami knih z druhé ruky, které si návštěvníci centra mohou vzít zdarma a dobrovolně za ně poděkují formou SMS, na konto jedné ze čtyř neziskových organizací ze Zlínského kraje.

Foto: Zlaté jablko
Článek

Od 13. dubna do 16. května mají Zlíňané možnost obohatit své knihovny a současně podpořit zlínský Handicap (?), vizovický Dotek, organizaci Mamma HELP a SOS Dětské vesničky, které mají pobočku na Chvalčově.

„Rozhodli jsme se rozšířit své portfolio podpory neziskových organizací a zapojit při tom i veřejnost. Doufáme, že lidé, kteří si nějakou knihu z knihovny Book2Go vyberou, zároveň pošlou i dárcovskou zprávu. V tomhle se snažím věřit v lidskou poctivost,” uvedl Jan Švec, zástupce šéfredaktora Zlínského nočníku, který projekt organizuje.

Transparentnost je zajištěna díky tomu, že pro odeslání příspěvku jsou využity přímo registrované DMS jednotlivých organizací a peníze tak neprocházejí přes žádnou třetí stranu.

Knihy do projektu Book2Go věnovali jednak jednotlivci a členové redakce Zlínského nočníku a také zlínský antikvariát Antikvárium.

„Po skončení měsíčního provozu bychom knihovnu rádi přestěhovali na nějaké jiné frekventované místo Zlína, jednáme v této věci i s radnicí. Doufáme, že se projekt ujme a splní všechny své cíle, kterými jsou oživení veřejného prostoru, pomoc neziskovým organizacím, zvýšení zájmu o četbu a v neposlední řadě prodloužení "života" použitých knih,” dodal Švec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám