Hlavní obsah

Ve Zbýšově u Brna se uskuteční již druhý Jive workshop

Novinky, Hana Nehybová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lektoři Kav Kavangh a Suzy Q se vrací. CatMusic pořádá další workshop zaměřený na výuku tance na rock and roll a rockabilly, kterého se mohou zúčastnit nejen pokročilí, ale i úplní začátečníci.

Foto: CatMusic.cz
Článek

Agentura CarMusic, která se specializuje na podporu a propagaci autentické hudební  retro scény od 30. do 50. let pořádá druhou návštěvu a workhop v rock and roll/rockabilly jive od mistra Kav Kavangh z Velké Británie.

Robert Klásek z pořádající CatMusic k této akci vysvětluje: "Kav Kavangh je nejlepší a nejznámější lektor ve výuce Rock and rollového jivu. V říjnu minulého roku byla jeho návštěva a první workshop součástí REAL GONE 3 festivalu ve Zbýšově u Brna a celá akce byla velice úspěšná".

Rockabilly jive je celkem jednodušší, ale stále velice dobře vypadající rock and rollový tanec a lze zvládnout jeho základy daleko rychleji než třeba základy swingu nebo lindy hopu.

"Je to určitě něco jiného než ten hopsavý jive, který se vyučuje zde v tanečních školách", dodává Klásek. Více info najdete na http://www.jiveafter5.co.uk/

Program nedělního workshopu ve Zbýšově u Brna je koncipován tak, že dopoledne se naučí základy tance začátečníci a odpolední tříhodinový program je určen pro pokročilé. Není nutné se hlásit po dvojicích a zájemci o výuku se další informace dozvědí na webu pořádající agentury www.catmusic.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám