Hlavní obsah

Ve Vrběticích pokračují pyrotechnici po zimní pauze v ohledání a sběru munice

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do muničních skladů ve Vrběticích na Zlínsku se vrátili po zimní pauze pyrotechnici, hasiči, policisté i zdravotníci v plné početní síle a začali opět pracovat.

Foto: Policie ČR

Do prostoru muničních skladů je vstup zakázán.

Článek

„Svoji činnost po zimní pauze zahájila ve středu 6. března skupina určená pro činnost v epicentru pyrotechnickému průzkumu a sběru. Práce na ohledání druhého epicentra exploze byly kvůli nepříznivému počasí přerušeny od poloviny loňského prosince,“ informovala dnes krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.

V souvislosti s pokračováním prací na ohledání druhého epicentra exploze s ohledem na bezpečnost občanů budou od 6. března policisté opět zavírat pozemní komunikace mezi obcemi Lipová a Haluzice v době od 7:30 do 12:00 hodin a od 13:00 do 17:00 hodin.

„Uzavírání provozu části výše uvedené pozemní komunikace bude každodenní s možností operativních úprav doby uzavření," dodala policejní mluvčí.

Složky integrovaného záchranného systému umožní vždy v době od 7:30 do 8:30 hodin průjezd autobusových spojů, které jsou uvedeny v aktuálním dopravním řádu.

Ve vrbětickém muničním areálu vybuchl v říjnu 2014 sklad s municí č. 16 a zahynuli dva lidé. Další objekt, sklad č. 12, explodoval 3. prosince s větší intenzitou než předcházející. Tentokrát nebyl nikdo zraněn, obě budovy si pronajímala ostravská firma Imex Group. Podle policejních informací bylo v 27 objektech muničního skladu uloženo okolo sedmi tisíc tun vojenského materiálu s asi tisícem tun výbušnin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám