Hlavní obsah

Ve Vráži zadupou sloni, ladně proběhnou žirafy a otevře se i pekelná brána

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A to rozhodně ne proto, že by se tato africká zvířata zámkem prohnala při útěku ze zoologické zahrady, či Lucifer zval hříšníky do své přetopené říše, ale stane se tak v rámci filmového večera s tematikou přiblížení života a přírody v národních parcích Keni.

Foto: Petr Hejna
Článek

Lázeňský zámeček v jihočeské Vráži nabízí často program, určený zdaleka nejen pro tam své neduhy léčící klienty. Jednou z aktivit jsou i různé besedy, a forma filmových besed, kde je hlavní náplní obrazový záznam, je jednou z nich. Po zkraje května proběhnuvší procházce jihofrancouzskou Provence následuje odskok do krajů podstatně vzdálenějších, kterými budou národní parky v Keni.

Tato oblíbená destinace milovníků divoké přírody je snem mnoha cestovatelů, nicméně náklady na cestu nejsou zdaleka tak nízké, aby si je každý mohl dovolit, stejně jako podobný výlet není určen pro osoby se zdravotními problémy - od dlouhého letu po kodrcání se po prašných hrbolatých cestách afrických savan, které rozhodně není určeno například lidem s poškozenou páteří.

Právě proto při velkoplošné projekci záběrů z těchto končin, neskonale působivější než běžné sledování dokumentů v televizi, tak návštěvníci budou mít možnost bez rizika pohlédnout do tváře lvům v NP Lake Nakuru, sledovat stáda slonů táhnoucích za vodou a potravou v NP Amboseli, setkat se s různými druhy antilop, zebrami, žirafami, proplout po hladině jezera Naivasha, domovině hrochů a kormoránů, dozvědět se, proč sloni v NP Tsavo East jsou červení, i projít branou do pekla v NP Hell´s Gate.

Do rovníkové Afriky se mnohou lázeňští hosté i širá veřejnost z okolí podívat poslední květnový den, tedy ve středu 31. 5., filmová beseda začíná v prostorách zámecké jídelny od 20 hodin.

Okolí zámku nabízí spoustu turisticky zajímavých míst, jako třeba Jezírko lásky nebo přírodní rezervaci Čertovu horu a Hrby, zámkem prošla kromě té starší i novodobá válečná historie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám