Hlavní obsah

Ve Vítkovicích málem skončil mládežnický fotbal

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Ostravě-Vítkovicích došlo málem k zániku mládežnického fotbalu. Jen díky úsilí rodičů, kterým není lhostejné, zda jejich ratolesti vysedávají u televize, se fotbal ve Vítkovicích udržel.

Článek

Vítkovičtí žáci momentálně hrají nejvyšší Moravskoslezskou soutěž, a to ve všech kategoriích od 6 do 19 let. Podle slov rodičů děti hrají, jak jen to jde. Hrají však pod jiným označením. Důvodem je krach bývalého vlastníka klubu FC Vítkovice a. s.

"Tým nyní začíná od nuly, nemáme žádné finanční prostředky na provoz, kromě finančních příspěvků, které věnovali rodiče dětí, za to ale nemáme ani žádné dluhy a žádné napojení na zkrachovalou společnost," prohlásil Ing. Radim Hlavatý, předseda občanského sdružení, které od letošního července mladé fotbalisty vede. Tým nyní shání sponzory, kteří by mládežnickému fotbalu pomohli.

"FC Vítkovice 1919 splňují, jak výkonnostně tak i díky kvalitnímu trenérskému zázemí, kritéria pro získání statutů Sportovního centra mládeže - pro dorostence a Sportovního střediska mládeže – pro žáky, organizovaných pod Fotbalovou asociací ČR," dodal nový předseda Ing. Radim Hlavatý.

Reklama

Výběr článků

Načítám