Hlavní obsah

Ve Velkých Karlovicích chystají novinky, děti potěší zábavní park Razulák

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci Velkých Karlovic se v létě mohou těšit na další novinky, které jim zpříjemní prázdninový pobyt v této oblíbené valašské obci na úpatí Beskyd. Mnohé z nich najdou návštěvníci v Resortu Valachy v údolí Léskové.

Foto: archiv - Razulák
Článek

Na Den dětí, v neděli 1. června, tu bude otevřen nový dětský zábavní park Razulák. Vybudován byl na úpatí známé sjezdovky Razula, naproti hotelu Lanterna, ve spolupráci se společností Beskydy sport, která již provozuje podobný areál v nedaleké Bílé.

Park Razulák je zasvěcen karlovickým strašidýlkům, jejichž malované dřevěné sochy tvoří poutavou výzdobu areálu. V parku mají děti řadu atrakcí, mj. tubing, kuličkodráhu, lanáček, obří pískoviště, skákací hrad, aquazorbing či šlapací autíčka. Dvakrát denně se tu navíc budou konat organizované programy na různá témata v indiánské vesničce s teepee. Park je otevřen od června do října, o prázdninách denně, mimo prázdniny jen o víkendech.

Další letošní novinku jistě ocení turisté. Resort Valachy pro ně vyznačil vlastní turistické okruhy.

„Jde celkem o šest nenáročných výletních tras v okolí hotelů, jež jsou koncipovány jako okruhy se startem i cílem ve stejném místě. Měří od 7 do 12 kilometrů a představují přírodu v nejbližším okolí či zajímavá místa jako jsou rozhledna Miloňová, Laďův pramen či Prales Razula, úbočí s typickými valašskými dřevěnicemi a hřibové lesy. Reagovali jsme tak na požadavky našich hostů, z nichž ne všichni chtějí vyrážet na delší túry po klasických turistických trasách. O možnost kratších nenáročných výletů byl zájem zejména mezi seniory a rodiči s dětmi,“ uvedl Tomáš Blabla, ředitel Resortu Valachy Velké Karlovice.

Trasy jsou v terénu značeny navigačními sloupky, zdarma k dostání je také jejich mapa - v recepcích hotelů i v informačních centrech regionu. Okruhy jistě uvítají také příznivci terénního běhu. Většina tras se dá navíc projet na kole.

V létě si ve Velkých Karlovicích přijdou na své také milovníci gastronomie, uskuteční se hned několik zajímavých akcí, například pivní či vinný piknik v přírodě při západu slunce. Pravidelně se budou konat kurzy grilování pod širým nebem na grilovací terase hotelu Horal. První kurz se koná 25. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám