Hlavní obsah

Ve vánoční pověsti si ve Stříbře zahrálo i tříměsíční miminko

Novinky, Martina Sihelská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stříbrští se sešli v pátek 20. prosince u stadiónu a s lampióny přešli na náměstí. Tam už byl připravený živý betlém - v jesličkách ležel tříměsíční Michal Horák z Okrouhlého Hradiště.

Foto: Martina Sihelská

Hana Hodonická jako Marie se svým opravdovým synkem Michalem Horákem. Josefa jim zahrál herecký kolega Zdeněk Vacek.

Článek

Když průvod dorazil na náměstí, uvítaly jej vánoční koledy zpívané dětmi z Pěveckého sboru ze Základní školy z Mánesovy ulice pod vedením učitelky Blanky Červené. 

Poté, co děti dozpívaly, je na pódiu pod vánočním stromem vystřídali ochotníci ze souboru DIVOCH (zkr. DIVadelní OCHotníci). Ti zahráli pověst o tom, jak Marie s Josefem přišli do Betléma, kde pak Marie synka porodila. Ježíškem se letos stal vnuk herce souboru Františka Hodonického Michal Horák.

Páteční podvečer se nejvíce líbil dětem. „Moc jsme ten živý betlém chtěly vidět a byl opravdu krásný. A v jesličkách měli opravdové malé miminko, které spalo,” řekly osmiletá Adéla Dvořáková a sedmiletá Marie Krejcarová.

Akci připravil Dům dětí a mládeže ve Stříbře. V posledních letech se stává hojně navštěvovanou předvánoční tradicí, kterou podporují i žáci ZUŠ Stříbro.

Reklama

Výběr článků

Načítám