Hlavní obsah

Ve Valašských Kloboukách rozdají obyvatelům památkové zóny sazenice balkonových květin

Novinky, Lenka Zvonková

Okna, balkony a zahrádky v centru Valašských Klobouk letos rozkvetou zářivými barvami muškátů, petúnií a letniček, které občané obdrží od radnice zdarma. Lidé tak mohou současně s vlastní výsadbou podpořit útulný vzhled ulic, a tím i celkovou atmosféru města.

Foto: Lenka Zvonková

Sazenice pro občany žijící v městské památkové zóně Valašských Klobouk

Článek

„Rádi bychom občany motivovali k tomu, aby svá okna a balkony vyzdobili květinami, které při pohledu potěší je samotné i kolemjdoucí a vytvoří příjemnou náladu našeho města. Obzvláště bychom chtěli nechat rozkvést centrum, a proto obyvatelům památkové zóny poskytneme jako základ sazenice dvou muškátů a jedné petúnie a semena letniček,“ sdělil místostarosta města Martin Janík.

„Budeme rádi, pokud se připojíte ke květinové výzdobě, ať už tak činíte pravidelně, nebo se chystáte vysadit truhlíky třeba úplně poprvé,“ oslovil občany.

Zahradnice města připravují k rozdání 210 kusů sazenic a 40 obálek s osivem, které budou k dispozici do vydání zásob. Obyvatelé je získají na základě prokázání bydliště v památkové zóně. Sazenice pro výsadbu do truhlíků a letničkové osivo pro předzahrádky se budou rozdávat na nádvoří městského úřadu po následující dva týdny, vždy v pondělí a středu od 14 do 17 hodin.

„Vítaná ovšem bude i ostatní květinová výsadba v jiných valašskoklobouckých ulicích, kterou si lidé připraví podle svých možností a přání. Těšíme se na to, že město zkrášlí rozkvetené zahrádky i okenní parapety, a už nyní připravujeme vyhlášení dalšího ročníku soutěže Město v květech,“ dodal místostarosta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám