Hlavní obsah

Ve středu začíná pětidenní stagiona Smetanovy Litomyšle v Nových Hradech

Novinky, Barbora Krejčí

V úterý Smetanova Litomyšl pokračuje operou, Nocí plnou světla od Zdeňka Pololáníka. Zítra se festivalové dění ze zámeckého nádvoří v Litomyšli přesune do Smetanova domu, kam je nachystán pořad pro rodiny s dětmi "Malý princ", večer pak začne pětidenní stagiona Smetanovy Litomyšle v Nových Hradech.

Foto: František Renza

Barokní večer v Nových Hradech v roce 2013

Článek

Ve středu 17. června od 18 hodin bude ve Smetanově uveden pořad Malý princ. Pořad je pojmenovaný podle kantáty Ivany Loudové, která bude uvedena v druhé půli pořadu, a která bude doplněna o čtení a hrané scény ze stejnojmenné knihy Antoine de Saint-Exupéryho.

V roli vypravěče zde vystoupí Michal Novotný, tvář známá nejen z Letních shakespearovských slavností, ale také z televizních obrazovek ze seriálů Redakce, Čapkovy kapsy, Ordinace v růžové zahradě 2, Život je ples a roli měl například i ve filmech Snowborďáci, Setkání s hvězdou: Dagmar Havlová a dalších. Vstupenky na tento pořad jsou stále v prodeji, pro děti a studenty navíc s 50procentní slevou.

Téhož dne večer bude zahájena letní stagiona Smetanovy Litomyšle v Nových Hradech, kde se po pět večerů odehraje opera-ballet Pygmalion z pera Jean-Phillipe Rameaua. Opera je ale pouze takovou kratochvílí v celovečerním programu, v rámci nějž se návštěvníci budou cítit jako hosté zámeckých pánů ve vrcholném baroku.

Návštěvníky tak čeká hostina, volná procházka panstvím a přilehlými zahradami, kde je čekají drobná umělecká setkávání, které budou předzvěstí samotné opery. Také na tento zážitkový večer jsou vstupenky stále v prodeji, dostatek vstupenek je na večery 17., 18. a 21. června.

Na úterý je navíc hlášeno příjemné počasí bez deště a větru, raději se však teple oblečte. K pořadu je nabízena doprava zdarma z Litomyšle a zpět, autobus odjíždí ve 20.00 od sochy Bedřicha Smetany na Smetanově náměstí v Litomyšli.

Reklama

Výběr článků

Načítám