Hlavní obsah

Ve Šternberku vzniká unikátní expozice

Novinky, Zuzana Kašparová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedinečný projekt, který v České republice nemá obdoby, spatří světlo světa již letos v červnu. Jedná se o jeden z největších projektů, do kterého se za dobu svého fungování Automotoklub Ecce Homo Šternberk pustil.

Foto: Zuzana Kašparová
Článek

Závody Ecce Homo mají 110letou tradici a již 35 let jsou součástí mistrovství Evropy v závodech do vrchu.

K této příležitosti buduje nezisková organizace Automotoklub Ecce Homo Šternberk zábavně naučnou expozici Ecce Homo Park. Expozice roste v bývalém Augustiniánském klášteře, jehož část AMK Šternberk s pomocí několika přátel a nadšenců stavebně upravuje.

Síň slávy a emoce

Co všechno můžete v těchto krásných prostorách vidět? Návštěvníky čeká procházka dlouholetou historií Ecce Homo v několika podobách. Ecce Homo park je pracovně rozdělen na více částí.

Jednou z nich je Síň slávy s mnoha obrazovkami po stěnách, ze kterých se dozvíte spoustu informací o legendách závodu, vývoji rekordu, nebudou chybět ani on-board záběry jezdců a mnoho dalšího. 

Dominantou tohoto prostoru bude závodní Alfa Romeo, kterou do muzea zapůjčil slavný automobilový závodník a dlouholetý příznivec šternberského motorismu Petr Vojáček.

Další místnost nese pracovní název Emoce. Tato část bude interaktivní a vtáhne návštěvníka do závodu. Na nejmenší návštěvníky a školáky zde bude čekat dětský koutek, ve kterém si mohou zkusit jednoduchou opravu auta nebo výměnu kola.

V nabídce bude i automobilový junior simulátor trati Ecce Homo. Na své si rozhodně přijdou i starší školáci, studenti a rodiče. Pro ně zde bude připravený profesionální simulátor s přesně vymodelovanou tratí Ecce Homo, na kterém budou moci poměřit síly s nejlepšími závodníky Evropy, nebo koutek první pomoci, který bude nejen zábavný, ale i naučný a poradí jak pomoci zachránit život raněnému při autonehodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám