Hlavní obsah

Ve Šternberku mají vyrůst nová obchodní centra

Novinky, Petr Pollak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Šternberku chce společnost Nimiru spol. s. r. o. postavit nové obchodní centrum. Stát by mělo v podnikatelské zóně, která je situovaná na nejpoužívanější silnici ve Šternberku směrem na Olomouc. Začít stavět by se mělo na jaře 2014.

Foto: město Šternberk
Článek

Potravinářský hypermarket, retail park se sedmi obchody nebo parkoviště pro 350 aut - to slibuje firma Nimiru spol.  s. r. o. V sedmi nových obchodech by měli zákazníci nakoupit elektroniku, boty, textil nebo hračky.

Jsou to sice druhy zboží, které ve městě chybí, ale místní tu příliš neradi vidí nové obchody. V minulosti měli místní podnikatelé strach z výstavby nového hypermarketu Tesco ve Šternberku, ale vzhledem k větší vzdálenosti z centra města do hypermarketu zatím z náměstí žádné obchody nezmizely a i při velké konkurenci supermarketů si stále "drží prestiž".

Obchodní centrum v podnikatelské zóně se místním občanů příliš nezamlouvá. Radnice se hájí tím, že obchodní centrum vyroste na soukromém pozemku.

Podnikatelská zóna:

Bývalé pozemky VOP Šternberk, které mají rozlohu kolem 85 000 metrů čtverečních. Aktuálně v zóně působí firmy chemické výroby, služeb, ale i stavebnictví.

Obchodní centrum i před nádražím

Nové obchodní centrum by mělo vyrůst také před šternberským nádražím. Firma BQP Czech a. s. zde chce vystavět dvě obchodní jednotky s příslušenstvím. Se stavbou by se mělo začít na jaře 2014. Nakoupit by si zde zákazníci měli hlavně potřeby pro kutily, jejichž nabídka ve městě chybí.

O přednádražním prostoru se dlouhá léta vedla diskuse občanů, kteří většinou nechtějí, aby ve městě vznikaly nové obchody. Chtěli by spíš park nebo klidovou zónu. Většina ale souhlasí, že například právě potřeby pro kutily chybí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám