Hlavní obsah

Ve Kdyni ozdobili vánoční strom pro lesní zvěř

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože je i poslední advent ve znamení jarních teplot, udělaly si děti za Kdyně malý výlet do lesa, kde zvířátkům ozdobily vánoční stromeček a nadělily jim nějaké ty dobroty do krmelce. Sraz byl v sobotu 19. prosince ve 14:00 na rohu u restaurace Škarmanka a nakonec se sešlo více než 30 účastníků.

Foto: Pavla Tochorová

Pionýrská skupina Safír Kdyně, Zdobení stromečku pro zvířátka

Článek

Aby se děti cestou nenudily, připravili jim vedoucí z pionýrské skupiny Safír Kdyně krátkou stopovačku se šesti ukrytými zprávami. Po jejich nalezení plnily děti jednoduché úkoly, mezi kterými nechyběly otázky o lesních zvířatech, cvičení, hod šiškou, prolézání pavučinou, poznávání stop nebo zpěv koled.

Protože někteří celou cestu do kopce běželi, aby jim nic neuniklo, netrvalo dlouho a celá výprava dorazila k lesnímu krmelci. Tady konečně vyložili z batůžků spoustu jedlých ozdob, jako jsou jablka, ořechy, mrkev, seno, kaštany, žaludy, bukvice nebo lojové koule pro ptáčky. Všichni se samozřejmě řídili radou myslivců a nepoužívali žádné provázky a háčky, které by mohly zvířátkům ublížit.

Jako odměnu za splněné úkoly a dobrý skutek, dostaly děti i jejich rodiče malované perníčky a čaj na zahřátí. Po společné fotografii u krmelce se pak mohlo s prázdným batohem a dobrým pocitem vyrazit zpět k domovu.

Další informace lze nalézt na webu http://safir.pionyr.cz/ nebo na facebooku PS Safír Kdyně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám