Hlavní obsah

Ve Frýdku-Místku mění potrubí

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městská společnost Distep zahájila plánovanou rekonstrukci potrubí pro ústřední vytápění na sídlišti J. Trnky v Místku. Do konce srpna zde vymění přes 260 metrů potrubí. Práce se vedou tak, aby se při nich vykácelo co možná nejméně stromů, které rostou v ochranném pásmu rozvodů tepla.

Foto: Jana Matějíková

výměna potrubí

Článek

„Dohodli jsme, že potrubí v blízkosti věžového domu na ulici J. Trnky se částečně přeloží do nové trasy, aby se zachránily vzrostlé a perspektivní dřeviny, které tam byly vysázeny před mnoha lety. Dřeviny v blízkosti výkopových prací jsou navíc chráněny před manipulací s těžkou technikou dřevěným bedněním,“ řekl primátor Michal Pobucký (ČSSD).

Staveniště je řádně oploceno. Chodci mají nyní k dispozici dva průchody. V následujících dnech budou v místě výkopových prací vytvořeny také provizorní lávky.  

Potrubí se mění kvůli špatnému technickému stavu, to bylo také příčinou častých poruch. Hrozilo, že v topném období se budou poruchy opakovat a během oprav se bude muset v dané lokalitě přerušit dodávka tepla, což je v zimních měsících velký problém.  

„Odběratelé tepla nebudou omezeni na službách společnosti Distep. Topné období končí 31. května, výměna potrubí začne až po tomto datu,“ uzavřel člen představenstva společnosti Svatopluk Eliáš. 

Reklama

Výběr článků

Načítám