Hlavní obsah

Vánoční výstava v Týništi nad Orlicí představila výrobky dětí

Novinky, Eva Jenčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Týništi nad Orlicí se tradičně první adventní neděli otevřely dveře vánoční prodejní výstavy, kterou pořádá místní Dům dětí a mládeže.

Foto: Eva Jenčíková

Perníčky samozřejmě nesmí chybět...

Článek

Největší místnost v budově na náměstí je taneční sál, a právě ten se během dvou dnů změnil k nepoznání. Pracovníci DDM a dobrovolní pomocníci stihli od čtvrtka vykouzlit vánoční výzdobu, naaranžovat výrobky dětí i prodejní zboží a vše sladit do drobných detailů.

Přestože počasí v neděli vůbec nepřálo, na výstavu se, i díky dalším akcím ve městě, do DDM vydalo poměrně dost lidí. K dispozici jim bylo i otevřené občerstvení, kde se podávaly teplé nápoje na zahřátí a vynikající koláčky z dobrušské pekárny.

V hlavním sále jsou k mání nejrůznější vánoční dekorace, perníčky, svícny, adventní věnce, svíčky, drátované výrobky, přání. Mezi dárky zde zakoupené mohou patřit i knížky, šperky nebo malé pozornosti pro přátele, kolegy nebo rodinné příslušníky. Celou jednu stranu sálu doplňují výrobky dětí, které přispěly keramikou, andělíčky, adventními svícny, dekorativními stromky a dalšími drobnostmi.

Na chodbě se můžete setkat nejen s vánoční výzdobou, staročeskými zvyky, ukázkou zdobení perníčků nebo malování do mouky, ale také s malou výstavou obrazů výtvarnice a externí pracovnice DDM Hany Šimánové. Pod názvem Křižovatky technik se skrývají různé výtvarné pohledy na krajinu i život, které vyjadřují pocity a nálady.

V pondělí dopoledne se na výstavu vypravily některé třídy týnišťské školy a další se chystají ještě v úterý, což je poslední den, kdy je otevřeno od 8 do 17 hod. O vánoční výstavu mají tradičně zájem i některé okolní školy, které mají možnost si návštěvu výstavy spojit i s výtvarnou dílnou. Letos jsme přivítali Borohrádek a Albrechtice nad Orlicí.

Součástí výstavy je také tzv. Betlémská vesnička, kde jsou letos prezentovány jesličky, které vyrobily děti z nejrůznějších materiálů. Najdete zde betlémy papírové, keramické, ze špachtlí, z přírodnin, z Fima nebo ze samotvrdnoucí hmoty. Návštěvníci mají možnost hlasovat pro nejzajímavější exponát. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám