Hlavní obsah

Vánoční trhy v Jihlavě odstartují 5. prosince

Novinky, Tomáš Poul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Období adventu obyvatelům Jihlavy zpestří tradiční vánoční trhy. Ty odstartují 5. prosince, každý den budou návštěvníkům otevřeny od osmé do šestnácté hodiny.

Foto: Ondrej.konicek at cs.wikipedia

Jihlavské vánoční trhy na Masarykově náměstí budou letos probíhat od 5. prosince.

Článek

Trhy na Masarykově náměstí nabídnou kromě tradičního vánočního sortimentu jako jsou cukrovinky, jmelí, ryby, vánoční stromky, svíčky, ozdoby nebo adventní věnce i rozmanité druhy dárkových předmětů - keramiku, kožené výrobky, hračky, textil a mnoho dalšího.

Trhy končí den před Štědrým dnem, tedy 23. prosince.

Vánoční strom se rozsvítí první adventní neděli 

Rozsvícení velkého vánočního stromu a výzdoby ve městě proběhne 30. listopadu a budou ho doprovázet kulturní vystoupení - od 15.30 animační program nejen pro děti s moderátorem rádia Vysočina Milanem Řezníčkem, kdy bude představen také projekt Strom splněných přání, poté vystoupí vokální mužský sextet Many-Men.

Samotná výzdoba a vánoční strom se rozzáří v 16.45 za účasti primátora, připraveno je také překvapení. Akce vyvrcholí vánočním koncertem Yvetty Blanarovičové v 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám