Hlavní obsah

Vánoční setkání seniorů s představiteli města Libochovice

Novinky, Jiří Růzha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tradiční setkání seniorů s představiteli města uspořádala v úterý 20. prosince radnice v Libochovicích. Na programu byla taneční a hudební vystoupení, beseda s představiteli města a malé občerstvení.

Foto: Lenka Sailerová

Vánoční setkání seniorů v Libochovicích - slavnostně připravený sál, těsně před příchodem prvních diváků

Článek

V úterý v odpoledních hodinách pořádalo město Libochovice pro své seniory malé Vánoční posezení. Tato setkání jsou v Libochovicích již tradicí. Sešla se zde téměř stovka seniorů. Sál byl vyzdoben v duchu nadcházejících vánočních svátků a připraveno bylo pro všechny cukroví, čaj a káva.

Akci zahájila starostka města Ing. Jana Holá a místostarosta Mgr. Josef Krob. Ihned na začátku zde vznikla velmi příjemná atmosféra. Zpříjemnit tuto předvánoční chvilku přišly děti z místní mateřské školy - jejich tanečky a zpěv se odehrávaly v nádherných kulisách evokujících vánoční zasněženou náladu, když již příroda toho sněhu moc nenadělila. Po poslední koledě se děti rozprchly mezi přítomné a obdarovaly je vlastnoručně vyrobenými andílky. Mnohým seniorům se při přebírání dárku objevila i slzička v oku.

O další vystoupení se postarala další mateřská škola, tentokráte z obce Poplze. Děti potěšily všechny přítomné koledami, za které sklidily veliký potlesk. V podobném vánočním duchu se neslo i vystoupení dětského pěveckého sboru z Libochovic. Po pěveckém vystoupení následovalo vystoupení country tanců v provedení taneční skupiny z T. O. Bílý zajíc Libochovice. Taneční skupina předvedla moderní Line Dance a sklidila zasloužený potlesk.

To již byl závěr celého setkání. Senioři si ještě vyslechli místní hudební skupinu, která hrála až do úplného konce posezení. V Libochovicích se tato setkání s představiteli města stala zažitou tradicí, na kterou se místní senioři již těší. Každoročně vzrůstající účast je dobrou vizitkou města, které nejen tímto setkáním dokazuje, že na své starší občany myslí a má zájem o jejich radosti i strasti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám