Hlavní obsah

Vánoční nadílka pro zvířátka u České Skalice se blíží

Novinky, Radka Jansová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již pátá Vánoční nadílka pro zvířátka se uskuteční na Farmě Dubno nedaleko České Skalice - stane se tak v sobotu 23. prosince od 10 do 16 hodin.

Foto: Zdeněk Hovádek

Foto z loňského ročníku

Článek

Jedná se o osvětovou akci, díky níž se návštěvníci mohou seznámit s různými domácími, ale také exotickými zvířaty. Některá z nich si budou moci pomazlit, některá nakrmit. Připraveny budou také jízdy na koních nebo s koňským spřežením.

Zároveň se jedná o způsob poděkování zvířátkům za jejich celoroční práci, při níž dělají radost všem generacím při vyjížďkách či osvětových programech. Tato tradiční akce ukazuje, že na zvířata bychom – nejen v předvánočním čase – neměli zapomínat. Přijďte si spolu s námi připomenout dřívější tradice a zároveň si vytvořte třeba novou vlastní. Přijďte k nám i za rok, za dva, případně dejte doma na okna krmítka nebo vyrazte k nejbližšímu krmelci pro volně žijící zvěř.

Obdarovat můžete kterékoli zvířátko. Kozy a ovečky mají nejradši jablíčka, mrkev či řepu, morčata a králíci si pochutnají spíš na tvrdém pečivu. Ptáčci, husy a bažanti pak ocení semínka, obilí nebo lojové koule, které můžete připravit doma, třeba s dětmi.

Připraven bude doprovodný program – budete se moci setkat s vojáky, kteří v přírodní rezervaci Dubno bojovali před 151 lety nebo si prohlédnout živý betlém, který střeží. Společně si pak všichni budeme moci zazpívat koledy. Drobné občerstvení bude zajištěno.

Na vaši návštěvu se kromě koníků, koček, koz, oslíků, telátek, pštrosů, pejsků, prasátek, králíků, morčátek, lišáků, papoušků, hadů a další „havěti“ těší pořadatelé, Živá voda, z. s., Centrum rozvoje Česká Skalice, o. p.s ., Mini tera zoo Studnice, Borůvkova farma Kleny a Farma Dubno.

Nemůžete-li se akce zúčastnit, ale přesto byste zvířátka rádi obdarovali, můžete své dary donést v průběhu prosince do Regionálního informačního centra v České Skalici.

V případě jakýchkoli dotazů nás kontaktujte: Farma Dubno – 602 133 180, farmadubno@seznam.cz

Regionální informační centrum Česká Skalice – 491 453 870, 773 578 112, infocentrum@ceskaskalice.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám