Hlavní obsah

Vánoční koupel dostala novou tradici

Novinky, Michal Mucha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již tradičně se zimní plavci a otužilci scházejí 24. prosince v pravé poledne u výpustě Plumlovské přehrady, aby se ponořili do ledové vody. Nejinak tomu bylo i letos, a to již po třicáté čtvrté.

Foto: Michal Mucha

Krotitel divokých koček se svoji kočkou.

Článek

Letos sice rekord co do počtu lidí nepadl, ale i tak 82 otužilců je velmi krásné číslo. Nejstaršímu účastníkovi koupele bylo 78 let, a jak sám řekl, ledová voda mu nedělá problém, protože se pravidelně saunuje.

Akci již tradičně pořádal oddíl dálkového a zimního plavání Haná Prostějov, z. s. Letošní meteorologické podmínky byly pro plavce velmi příjemné. Voda měla 1,8°C, vzduch téměř 9°C. „Trochu s nadsázkou se dá říci, že tato teplota by se dala přirovnat k letnímu koupání, kde má voda třeba 21°C a venku je 30°C“, poznamenala jedna z účastnic vánoční koupele, která se jí zúčastnila už podruhé.

Hanáci si opět připravili pro diváky spoustu krásných kostýmů. Nechyběl krotilel se svoji divokou kočkou, mniška, různé čarodějnice nebo třeba tučňák, pod jehož maskou se skrývala předsedkyně oddílu, mistryně světa v zimním plavání z roku 2016, přemožitelka kanálu La Manche a novopečená přemožitelka Ledové míle v jedné osobě, Dana Zbořilová.

„Myslím si, že se akce opět vydařila. Počasí nám vyšlo, Přišlo se podívat opět hodně lidí a snad se chytne i naše nová tradice zdobení vánočního stromečku ve výpusti,“ poznamenala šéfka prostějovských zimních plavců.

Je potřeba poděkovat i partnerům akce, a to obci Mostkovice a jejich SDH, kteří rovněž nechyběli pro případ, že by selhalo ozvučení.

Reklama

Výběr článků

Načítám