Hlavní obsah

Vánoční koncerty ve Valašském Meziříčí nabídnou klasiku i středověké písně

Novinky, Ondřej Smolka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě než se na náměstí ve Valašském Meziříčí rozprostřou Vánoční trhy a vůně svařáku, uskuteční se v Kulturním zařízení tři vánočně laděné koncerty. Klasické melodie s Duem Kamélie doveze Václav Hybš, lidovou polohu Tomáš Kočko a písně z období gotiky a renesance vokální sdružení Magna Mysteria.

Foto: Promo Magna Mysteria
Článek

Václav Hybš s orchestrem a svými hosty objíždí republiku s Vánočními koncerty každoročně již několik desítek let. Hlavním hostem letošního koncertu v sobotu 3. prosince ve velkém sále Kulturního zařízení jsou dvě zpěvačky Hana Buštíková a Dana Vlková, které působí na tuzemské hudební scéně již pětatřicet let a po celou dobu tvoří Duo Kamélie. Již tradičně jejich vystoupení doplní čtveřice mladých talentovaných zpěváků Barbora Fialová, Sabina Olijve, Tomáš Jeřábek a Štěpán Piller.

Svou osobitou verzi vánočního koncertu nabídne Tomáš Kočko s Orchestrem. V pátek 2. prosince uvede ve sklepení M-klubu repertoár s ceněného alba Koleda a přidá novinky z aktuální úspěšné desky Velesu, která se zařadila na neuvěřitelné čtyři měsíce do Top 20 prestižního žebříku World Music Charts Europe. Kapela žánrově staví na lidové hudbě, kterou ale svým jedinečným přístupem posunuje do neotřelých rovin a utváří osobitý celek. Respektuje své kořeny, ale zároveň reflektuje současnost a široké spektrum posluchačů.

Jiným směrem se ubírá Adventní koncert vokálního sdružení Magna Mysteria z Otrokovic. To si pro letošní rok připravilo koncert rozdělený na dvě části. V obou však zazní adventní písně. V první části to budou písně z doby gotiky, přesněji z doby rozkvětu rytířstva, tedy 12. - 13. století. Ve druhé části pak písně různých národů a různých časových období. Koncert se uskuteční ve freskovém sále prvního patra Muzejního a galerijního centra v zámku Žerotínů v pátek 9. prosince od 19 hodin.

Vstupenky na vánoční koncerty v Kulturním zařízení jsou v předprodeji k dostání již nyní v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí a online na stránkách Kulturního zařízení www.kzvalmez.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám