Hlavní obsah

Vánoční gulášovku připraví pro Plzeňany představitelé centrálního obvodu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gulášová polévka obsahuje tradičně rozemleté maso, vařené brambory a cibuli. Je typická svou barvou a velice výraznou chutí. Jedná se o jeden z tradičních druhů uherské polévky, která především nyní, v období chladných zimních měsíců, dokáže nejen nasytit, ale především zahřát.

Foto: Hynek Mojžíš

Na vánoční gulášovku jsou Plzeňané zváni ve středu 22. prosince od 15.30 do 17 hodin na náměstí Republiky.

Článek

To vědí i představitelé Městského obvodu Plzeň 3, kteří již tradičně na plzeňském náměstí popřejí svým obyvatelům poklidné svátky a jako dárek pro ně přichystali tak jako v minulém roce tradiční vánoční gulášovku.

„Na vánoční gulášovou polévku zveme všechny ve středu 22. prosince, nalévat se bude od 15.30 do 17 hodin. Vánoční gulášovka se již stává tradicí, u občanů se setkala v loňském roce s velkým úspěchem, proto ji pořádáme i letos,“ uvedl starosta centrálního obvodu Jiří Strobach, který bude na náměstí Republiky v Plzni gulášovou polévku osobně servírovat.

Tato již tradiční předvánoční akce je pro obvod a jeho představitele příležitostí nejen popřát Plzeňanům krásné Vánoce, ale především se s nimi setkat a popovídat při neformální příležitosti.

„Je to určitě příležitost popovídat si s obyvateli našeho obvodu a seznámit je s plány na příští rok,“ dodal Jiří Strobach.

Reklama

Výběr článků

Načítám